Ljeto u Funtani

U subotu je u Istri cijepljena 3051 osoba protiv COVID-19

Foto-55255
foto: iVijesti.hr
11.04.2021. 11:30; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / U subotu je u Istri cijepljena 3051 osoba protiv COVID-19

Iz prostorija Domova zdravlja u Istri cijepljenje «protiv» korona virusa preseljeno je narednih tjedana u istarske sportske dvorane. Cijepljenja su obavljena protekle subote u sportskoj dvorani u Puli, Rovinju, Poreču, Pazinu i Umagu piše portal iVijesti.hr

S obzirom da je Istra «dobila» posljednjih dana 6.200 doza cjepiva pokazala se potreba da pojednostavimo cijepljenje u većim prostorima u odnosu na Istarske Domove zdravlja pa smo cijepljenja prebacili u sportske dvorane, rekao nam je u porečkoj Žatiki dr. Ante Ivančić ravnatelj Istarskih domova zdravlja, piše portal iVijesti.hr.

O potrebi cijepljenja dr. Ivančić je naglasio da je disciplina i odgovornost ljudi presudna s obzirom na rast novo zaraženih osoba.

U porečkoj sportskoj dvorani na Žatiki stanovnici Poreča iskoristili su protekle subote 786 doza cjepiva.
Osobe koje su se drugi puta cijepile, nakon cijepljena, morale su petnaestak minuta sjediti u dvorani kako bi liječnici intervenirali u slučaju nepoželjnih reakcija na cijepljenje. Tijekom subotnjeg poslijepodneva u porečkoj dvorani koristilo se cjepivo Astra Zeneca.

Vrijeme dolaska osoba na cijepljenje odredili  su obiteljski liječnici, naglasila nam je dr. Radmila Korlević voditeljica Doma zdravlja Poreč napomenuvši da su u porečkoj dvorani na Žatiki postavljena tri cijepna punkta u kojem rade liječnica, medicinska sestra i osoba koja priprema cjepivo.

Veliki doprinos dao je Grad Poreč koji je besplatno ustupio dvoranu za potrebe cijepljenja. Doprinos odličnoj organizaciji  u sportskoj dvorani Poreča dali su i članovi Crvenog križa Poreč, porečki vatrogasci, komunalni redari i djelatnici Hitne medicinske pomoći. (iV)

 

 

Print Friendly, PDF & Email