NEWS
HALF MARATON S

U stravičnoj nesreći jučer poginuo motociklist

msar2926307
15.05.2014. 09:11; ; Početna / Crna kronika / U stravičnoj nesreći jučer poginuo motociklist

U teškoj prometnoj nesreći kod mjesta Dvori poginuo je motociklist S. O. (43) iz Vrvari na Yamahi R6 krapinskih oznaka. Nesreća se dogodila u srijedu u 20.40 sati na cesti Kaštelir – Kukci neposredno u mjestu Dvori. Zbog očevida cesta je za sav promet bila zatvorena do iza ponoći od mjesta Kukci do Labinci te se promet odvijao obilaznim pravcem od Višnjana do Labinci. S. O. je upravljao motociklom iz Kukci u smjeru mjesta Dvori, a ispred njega su se nalazila dva vozila koja je pretjecao nakon zavoja na dugoj ravnici prema Kašteliru i Labincima.

Prema informacijama od očevidaca motociklist je prije nego je izletio s kolnika pretjecao dva vozila te je iznenada izletio van. Nije potpuno jasno što se dogodilo te je li se nesreća dogodila zbog neprilagođene brzine. Motociklist je nakon pretjecanja pao i proklizio u nisko raslinje kraj ceste, a zaštitna kaciga koju je imao na glavi otpala mu je dok je klizio.

– Pretjecao me iza zavoja prema ravnici te je potom pretjecao golfa ispred mene i onda, dok se pokušao poravnati da uđe u svoju traku, pao je i strelovitom brzinom završio u šumi. Strašno, klizio je sigurno pedesetak metara, prvo po asfaltu, a potom po zelenoj površini u šumu gdje je prije zaustavljanja u grmlju udario u neka stabla. Odmah smo oba automobila stali i doslovno skočili van iz vozila i potrčali vidjeti što se dogodilo. Zvali smo ga, no, kada smo došli do njega vidjeli smo da nema više spasa. Motor je završio u gustom raslinju i počeo se dimiti, te sam strahovao da će se zapaliti, no srećom nije. Ja sam vozio oko 70 na sat i imao sam djecu u autu, a on me pretjecao, ne kao suviše brzo već onako, normalno, kaže nam jedan svjedok događaja.

Na mjesto događaja pored policije je upućen mrtvozornik koji je konstatirao smrt te zamjenica Općinskog državnog odvjetnika iz Pazina Blanka Cotman Kalac. Policija je par sati fotografirala mjesto nesreće i mjerila cestu, a nakon očevida je vučna služba nakrcala motocikl i odvezla ga u dvorište porečke policijske postaje.

(Napisao i snimio M. SARDELIN, Glas Istre)

Print Friendly, PDF & Email