NEWS
VALFRESCO 4 S
Booktiga 2024

U srijedu predstava kazališta Moruzgva “Ništa im neće bit” u porečkom kazalištu

nista-im-nece-bit
19.02.2024. 14:33; ; Početna / Kultura / U srijedu predstava kazališta Moruzgva “Ništa im neće bit” u porečkom kazalištu

Ništa im neće bit’ priča je o praznom gnijezdu, kući iz koje su otišla djeca koja to više nisu, a roditelji se odjednom nalaze sami, jedno pred drugim, prije nego jedno do drugog.

Nada, supruga i majka, i dalje snažno osjeća djecu, prvenstveno intenzivnom brigom. Ponekad ta briga prelazi u paniku, ponekad u patetiku, a najčešće u smiješne pokušaje kontrole. Dragan, suprug i otac, potpuno drugačije doživljava praznu kuću, vidjevši u tome mogućnost konačno se posvetiti sebi, supruzi i svim stvarima i hobijima koje je odlagao. Uviđajući jedno kod drugog drugačiji doživljaj, međusobno se optužuju i suštinski ne razumiju. Čak i kad su fizički zajedno, nisu prisutni u zajedništvu. Suprugova nastojanja da se zbliže i zajednički provode aktivnosti Nada odbija pravdajući se uvijek brigom za djecu.

Novonastali nesklad pokušat će u niski smiješnih i tužnih situacija prevladati i dovesti sebe u neki novi supružnički balans, otpuštajući polako (a majka i nevoljko i uplašeno) djecu da žive svoje ispunjene i samostalne živote. (Tanja Mravak) 

srijeda, 21. 2. u 20.00

Tekst: Tanja Mravak
režija i adaptacija: Tamara Damjanović
uloge: Ecija Ojdanić, Frano Mašković

 

Print Friendly, PDF & Email