U srijedu najvjerojatnije odluka o povratku učenika u škole :) Kozlevac: “…brojke novozaraženih stagniraju, čak štoviše u laganom su padu…”

kozlevac-hina-2
foto: HINA/ Daniel SPONZA
10.05.2021. 10:10; ; Početna / Obavijesti / U srijedu najvjerojatnije odluka o povratku učenika u škole :) Kozlevac: “…brojke novozaraženih stagniraju, čak štoviše u laganom su padu…”

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac u izjavi za Hinu najavio je za srijedu mogućnost donošenja odluke o povratku učenika od petog do osmog razreda u školu kao i učenika srednjih škola. 

“S obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju s tendencijom pada broja novozaraženih, u srijedu ćemo vjerojatno donijeti odluku o otpuštanju mjera u školstvu.

Pratimo situaciju i vjerujem da će to biti moguće jer brojke novozaraženih stagniraju, čak štoviše u laganom su padu. Vjerujem da će taj broj iz dana u dan padati s obzirom na povoljne vremenske prilike, ali neovisno o tome i dalje upozoravamo na pridržavanje svih epidemioloških mjera”,  poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije. 

(Hina)

Što reći k tome osim da je Istra bila PRVA koja je prošlog proljeća zatvorila škole i u kojoj se djeca među zadnjima u Hrvatsku vraćaju u školske klupe.

Za stožer Istre, koji “prati brojke koje stagniraju ??” još jednom grafički prikaz brojki:

Print Friendly, PDF & Email