NEWS
HALF MARATON S

Nezavisna lista “Za lipa sutra” predstavlja program, kandidate za Općinsko vijeće i kandidata za općinskog načelnika Općine Kaštelir – Labinci- Castelliere-Santa Domenica

slika kandidati
10.05.2021. 10:17; ; Početna / Politika / Izbori 2021. / Nezavisna lista “Za lipa sutra” predstavlja program, kandidate za Općinsko vijeće i kandidata za općinskog načelnika Općine Kaštelir – Labinci- Castelliere-Santa Domenica

Nezavisna lista – Za lipa sutra prvi put se pojavila kao politička opcija na prošlim lokalnim izborima 2017. godine kada je ostvarila značajne rezultate osvojivši 3 vijećnička mjesta u Općinskom vijeću Općine Kaštelir – Labinci- Castelliere-Santa Domenica. Nositelji Nezavisne liste su rođeni Kaštelirci Marko Knezoci, Ivica Sinčić i Mitja Soldatić koji su odlučili osnovati Nezavisnu listu iz nezadovoljstva u vođenju Općine od strane trenutno vladajuće stranke. Nezadovoljstvo se prvenstveno ogledalo u nejednakom ophođenju prema mještanima Općine, gdje redovito postoje građani prvog i drugog reda odnosno članovi vladajuće stranke i njihove obitelji i oni koji to nisu. Također, nezadovoljstvu je doprinio jedan od ključnih problema u Općini, a koji se tiče infrastrukture, točnije neriješena odvodnja oborinskih voda koja godinama muči mještane.

Ušavši u Općinsko vijeće, vijećnici Nezavisne liste predlagali su brojne amandmane, ali većina nije prihvaćena, baš kao ni amandman o pokretanju postupka izrade studije koja bi predstavljala podlogu za izradu idejnog rješenja i glavnog projekta za rješavanje odvodnje oborinskih voda. Predviđena vrijednost prijedloga je bila 30.000,00 kuna no, iako je to početak rješavanja kompleksnog infrastrukturnog problema, vijećnici vladajuće opcije to ne smatraju bitnim i ne prihvaćaju predloženi amandman.

Nezavisna lista – Za lipa sutra na ovim izborima donosi program rađen prema potrebama Općine i njezinih stanovnika. Jedna od najvažnijih točaka programa je svakako rješavanje problema oborinskih voda koje uzrokuju značajne štete na imovini mještana Općine. Nadalje, fokus je i na izgradnji dječjeg vrtića i jaslica kao jednom od temeljnih objekata u svakoj jedinici lokalne samouprave koja brine o dobrobiti roditelja i djece. Također Nezavisna lista planira izgradnju dnevnog boravka za umirovljenike gdje  bi umirovljenici mogli provoditi druženja i aktivnosti u sklopu Općinske Udruge umirovljenika. Umirovljenici su jako bitan dio našeg društva, oni su nas svojim radom i djelima zadužili, a naša je dužnost, u najmanju ruku, da im osiguramo ugodne umirovljeničke dane.

Općina Kaštelir – Labinci – Castelliere Santa Domenica je poznata po „gramperima“ odnosno krumpirima, međutim ta marketinško strateška prednost je dugo zanemarivana. Danas proizvodnja krumpira na području Općine nije samodostatna niti za potrebe stanovništva Općine, pa je intencija Nezavisne liste revitalizirati proizvodnju krumpira putem modela subvencija repromaterijala i zaštititi robnu marku pod nazivom „Kaštelirski gramper“. To znači da će ovaj naziv moći nositi samo krumpiri proizvedeni na području Općine i tako biti označeni na tržištu što će im osigurati dodanu vrijednost i prepoznatljivost od strane potrošača. Paralelno, pokrenuti će se i projekt pod nazivom „Hiža od gramperi“ koji će poslužiti kao izložbeno-prodajni prostor gdje će biti predstavljena materijalna i nematerijalna baština Općine Kaštelir – Labinci s naglaskom na „grampere“.  

Nezavisna lista nastupa pod parolom Za lipa sutra, koja osim izravnog značenja odnosno namjere Nezavisne liste da mještanima osigura bolju i ljepšu budućnost ima i preneseno značenje. Naime, Nezavisna lista namjerava vratiti stablo lipe na trg u Kašteliru s obzirom da je stara lipa s klupicom za odmor uklonjena od trenutno vladajuće opcije.

Nezavisna lista okuplja mlade, sposobne i poduzetne ljude s područja Općine Kaštelir – Labinci- Castelliere- Santa Domenica u jedan interdisciplinarni tim koji pokriva različita područja ključna za razvoj Općine: provođenje i nadzor infrastrukturnih projekata vezanih uz komunalni sustav i prostorno planiranje, gospodarstvo s naglaskom na poduzetništvo, turizam i poljoprivredu, društvene djelatnosti i socijalna skrb, sport i kulturu.  

Nezavisnu listu Za lipa sutra čine: 1. Marko Knezoci 2. Ivica Sinčić 3. Mitja Soldatić 4. Alen Legović 5. Ailin Brgudac Hržica 6. Ana Čehić 7. Sabina Legović 8. Kiara Bernobić 9. Nikola Žrvnar.

Nezavisna lista ima i kandidata za Općinskog načelnika Općine Kaštelir – Labinci- Castelliere –Santa Domenica, a to je Marko Knezoci (35 godina), diplomirani inženjer građevine.

Svoje adute u vođenju Općine vidi u posjedovanju desetogodišnjeg iskustva u radu lokalne samouprave i višegodišnjem iskustvu u upravljanja građevinskim projektima, što je ključno za provedbu programa Nezavisne liste.

Marko Knezoci uviđa razmjerno loše stanje Općinskog proračuna izazvanog pandemijom Covid-19 i iz tog razloga namjerava prvu polovicu mandata, odnosno dok se financijsko stanje ne stabilizira, dužnost Općinskog načelnika obnašati volonterski.

Kandidatu za načelnika osobito je važna komunikacija s mještanima. Stoga, osluškivati će njihove potrebe i prema realnim mogućnostima sprovoditi ih u djelo. Stalnom interaktivnom komunikacijom s članovima Općinskog vijeća težiti će napretku Općine i poštivanju svakog pojedinca. Marko Knezoci kao kandidat za načelnika ima namjeru pravedno raspodijeliti Općinska sredstva namijenjena socijali, umirovljenicima, odgoju i obrazovanju, sportu i kulturi.

Kandidatima s Nezavisne liste ključno je da osiguraju jednakost za sve mještane Općine Kaštelir – Labinci- Castelliere-Santa Domenica te da poboljšaju životne uvjete svih stanovnika od djece, mladih, stanovnika srednje dobi, pa do umirovljenika, neovisno o stranačkoj pripadnosti, poznanstvima i drugim razlikama. Zato drage Kaštelirke i Labinčanke, dragi Kaštelirci i Labinčani izađite na lokalne izbore 16.05.2021. i zaokružite listu broj 3. Za lipa sutra, a za načelnika birajte Kandidata broj 1. Marka Knezocija s kojim dolaze i dugoočekivane promjene.

 

Oznake:
izbori2021
Print Friendly, PDF & Email