NEWS

U srijedu, 27. listopada Gradska knjižnica Poreč predstavlja XXV. PoZicu, zbirku literarnih i likovnih radova učenika Poreča, Zaboka i Crikvenice

2021-10-25_13h19_19
25.10.2021. 13:34; ; Početna / Kultura / U srijedu, 27. listopada Gradska knjižnica Poreč predstavlja XXV. PoZicu, zbirku literarnih i likovnih radova učenika Poreča, Zaboka i Crikvenice

Gradska knjižnica Poreč će u srijedu, 27. listopada 2021. godine predstaviti XXV. PoZiCu, zbirku literarnih i likovnih radova učenika prijateljskih gradova Poreča, Zaboka i Crikvenice.

Zbirka je nastala kao odabir najboljih literarnih i likovnih radova učenika u protekloj školskoj godini u školama Poreča, Zaboka i Crikvenice, a već više od dva desetljeća ona je simbol prijateljstva tih triju gradova te jedinstveni primjer dobre suradnje koja otvara nove svjetonazore mladim literatima i autorima likovnih radova.

Naš program obogatit će pohvaljeni učenici na natječaju „Nagrada Laurus nobilis“ čiji su radovi, uz one nagrađene Naje Jugovac, Carla Ghersinicha, Roberte Radman i Ilari Stojnić, uvršteni u zbirku, a to su: Lucija Geržinić, Zoe Pašagić, Neva Blažević, Benedetta Terzić, Giordano Simpsich, Gaia Modrić, Antonio Jukić, Emma Berta Bočkor i Paola Paljić.

Nakladnici ovogodišnje zbirke su Grad Poreč-Parenzo i Gradska knjižnica Poreč.

Zbog epidemioloških mjera, predstavljanje će se održati u ograničenom broju posjetitelja.

Školama koje su sudjelovale u natječaju Laurus nobilis još jednom zahvaljujemo, a primjerci knjiga bit će poslani poštanskim putem.

 

Gradska knjižnica Poreč

Print Friendly, PDF & Email