NEWS
VALFRESCO S-170422

U Srednjoj školi Mate Balote održan je stručni skup Međužupanijskog stručnog vijeća

74214120_2582535555158921_2483355141428740096_n
14.11.2019. 20:17; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / U Srednjoj školi Mate Balote održan je stručni skup Međužupanijskog stručnog vijeća

U Srednjoj školi Mate Balote Poreč dana 13. studenoga 2019. održan je stručni skup Međužupanijskog stručnog vijeća Primorsko-goranske, Ličko-senjske i Istarske županije obrazovnog sektora ekonomije, trgovine i poslovne administracije, podsektora ekonomije.

Skup je otvorio ravnatelj škole Krešimir Bronić te zaželio dobrodošlicu svim članovima skupa te ukratko predstavio školu. Skupu je prisustvovalo 30-ak nastavnika ekonomske skupine predmeta iz 3 navedene županije.

Skup je vodila dr. sc. Katarina Justić Jozičić, nastavnica ekonomske skupine predmeta u Srednjoj školi Mate Balote u Poreču te ujedno i voditeljica Stručnog vijeća podsektora ekonomije te nazočne ukratko upoznala s programom i temama skupa.

Na prvom je predavanju Enis Ramadan, nastavnik informatike u Osnovnoj školi Jože Šurana Višnjan predstavio „Prednosti i mane korištenja mobitela u nastavi“. Objasnio je teorijske mogućnosti korištenja mobitela u nastavi s naglaskom na ekonomsku skupinu predmeta, raspravio o pozitivnim i negativnim aspektima korištenja mobilnih telefona u nastavi. Predstavio je razne načine korištenja različitih aplikacije za obradu, ponavljanje, vježbanje i provjeravanje nastavnih sadržaja i vještina.
Radionicu pod naslovom „Čitanje i pisanje za kritičko mišljenje RWCT“ provela je Jasmina Drobić Arslanagić, profesorica mentorica ekonomske skupine predmeta u Srednjoj školi Mate Balote Poreč. Cilj je radionice bio predstaviti način na koji je moguće kod učenika aktivirati sposobnost razmišljanja o kognitivnom procesu u koji se oni uključuju prije, tijekom i poslije učenja, a sve u cilju postizanja najveće svrsishodnosti. Objasnila je kako će učenici razviti sustav mišljenja i učenja koji je i koherentan i jasan te kako će procijeniti učeničku kritičku analizu pri kojoj mogu kontekstualizirati svoje znanje dodajući nove informacije onome što već znaju, aktivno sudjelovati u novim iskustvima učenja i promišljati kako takva iskustva mijenjaju njihove spoznaje.

Aktualnu temu pod nazivom „Međupredmetne teme – povezivanje odgojno obrazovnih područja i nastavnih tema ekonomske skupine predmeta“, predstavila je Katarina Justić Jozičić. Prezentirala je 7 međupredmetnih tema, analizirala ishode međupredmetnih tema u nastavi ekonomske skupine predmeta te pokazala način integracije međupredmetnih tema u pripremu nastavnog sata i operativni plan i program. Potom su svi članovi skupa prisustvovali radionici koja je obuhvaćala povezivanje međupredmetnih tema s nastavnim jedinicama unutar ekonomske skupine predmeta.

Stručni je skup 3. po redu u ovoj školi, a analiza evaluacijskih listića ukazuje na to kako je realizacija uspješna.

SŠ / Radio Centar

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email