NEWS

U sklopu Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč održane Ironkids utrke

foto Ironkids 3
15.10.2022. 13:31; ; Početna / Sport i rekreacija / U sklopu Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč održane Ironkids utrke

U subotu su u Zelenoj Laguni održane Ironkids utrke u sklopu Plava Laguna Ironman 70.3. Sudjelovalo je stotinjak djece raspoređene u pet starosnih kategorija.

Djeca su tako imala prilike pokazati „čeličnu volju“ i  zaraditi svoje prve IronKids medalje, a trčalo se u pet kategorija: djeca od 5/6 godina trčala su na udaljenosti od 400 metara, djeca od 7/8 godina 800 metara, djeca od 9/10 godina trčala su na 1200 metara, te djeca od 11/12 godina na 1600 metara odnosno djeca od 13/14 godina najdulju trasu od 2 000 metara (2 km).

Goran Vrus, direktor utrke Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč zadovoljan je odazivom:
“ Bilo je tu domaće djece s Poreštine, ali i djece naših Ironmanaca koji će half Ironman odraditi sutra. Drago nam je da je odaziv djece bio ovako velik, jer to znači da vole sport i da ih se odgaja u sportskom duhu, što je sjajno za zdravlje“.

Sutra, u nedjelju je na rasporedu Ironman 70.3 koji započinje u 8 sati ispred Hotela Parentium dionicom plivanja od 1.9 km.
„Pozivamo sve koji mogu da bodre naše triatlonce, jer je i dobra atmosfera ono što čini utrku sjajnom“, naglašava prof Vrus.

Utrka se nastavlja dionicom bicikliranja Poreč – Funtana – Višnjan i natrag (90 km) po zatvorenom Istarskom Ipsilonu gdje upravo mala ukupna nadmorska visina te mogućnost brze vožnje po zatvorenoj cesti Istarskog ipsilona, s kvalitetnom podlogom, pružaju mogućnost ostvarivanja osobnih rekorda kojima streme svi triatlonci te je zato trasa posebno atraktivna.

„Sve više utrka u svijetu uvodi dijelove biciklističke trase na autocestama, stoga nam je to jako važno da budemo predvodnici novih trendova. Poanta Ironman utrka je nadmašiti samog sebe, vjerujem da će tim Plave Lagune učiniti sve da zavrijedi još i bolje ocjene u organizaciji. Ovo je prvi Ironman 70.3 u našoj organizaciji, nakon dvije uspješne 5150 Triatlon utrke te vjerujem da ćemo pokazati da smo sjajni i u organizaciji duže utrke“, govori direktor utrke Goran Vrus.

Posljednja etapa je etapa trčanja koje počinje ispred Hotela Molindrio Plava Laguna te ide dionicom od 21.1 km do uvale Saladinka i natrag. Ciljna linija predviđena je na pješčanoj plaži ispod Lotosa. Najbrži Ironmanci ovu utrku završavaju unutar 4 sata, dok je predviđeno vremensko ograničenje utrke 8 sati i 30 minuta. Događanje podržavaju Hrvatska turistička zajednica, Grad Poreč, TZ Grada Poreča, TZ Općine Funtana, Istarska županija, TZ Istarske županije, Bina Istra, Podravka, Kala, Cedevita, Zagrebačka pivovara. 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email