NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

U Domu obrtnika u Poreču održana konferencija za žene poduzetnice

konferencija zene poduzetnice 1
15.10.2022. 13:18; ; Početna / Gospodarstvo / U Domu obrtnika u Poreču održana konferencija za žene poduzetnice

U četvrtak, 12.listopada 2022., u Domu obrtnika Poreč, u sklopu manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču, održana je tradicionalna jesenska konferencija za poduzetnice. Ovoga puta fokus je bio na ključnim temama za poduzetnike kao što su financije u uvjetima rastućih troškova, ljudski resursi i antistres. Konferencija je privukla velik broj iskusnih poduzetnica, ali i mnoge koje su tek na početku poslovanja. Bilo je to jednodnevno druženje tijekom kojeg su poduzetnice imale priliku razmijeniti iskustva te tako potaknuti pozitivne promjene u svakodnevnom poslovanju. Sudionice je na početku pozdravio zamjenik gradonačelnika Grada Poreča-Parenzo Elio Štifanić.

Nakon predavanja na temu Upravljanje financijama tvrtke u uvjetima rastućih troškova, koje je vodila Tanja Sergović i predavanja Svetlane Mirković Borčić o izazovima s kojima se danas susreću poslodavci prilikom pronalaska radne snage, uslijedila je panel rasprava – Žena, majka, poduzetnica kao primjer da su balans između poduzetnog i privatnog života, ali i sinergija privatnog i javnog sektora u Poreču itekako mogući i da polučuju veoma uspješne rezultate. U panelu su sudjelovale Morena Mičetić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i EU fondove Grada Poreča-Parenzo i Marijana Kordić, vlasnica obrta MK Vizual koja je ujedno i korisnica gradskih potpora. Za kraj druženja, okupljene sudionice opustile su se uz antistres predavanje Dijane Jurić koja je prisutnima ˝pokazala put˝ do točke unutarnje ravnoteže.

Ova konferencija je jedna od aktivnosti u okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču 2022. koju već petu godinu organizira Grad Poreč-Parenzo u cilju promicanja poduzetništva. U okviru manifestacije se tijekom listopada na više lokacija u gradu svakodnevno održavaju razne aktivnosti namijenjene stanovnicima Poreča različitih dobnih skupina i područja interesa, u kojima osim Grada Poreča-Parenzo sudjeluju gradske ustanove, udruge i lokalni poduzetnici te partneri iz drugih gradova.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email