NEWS
Best of Poreč

U rujnu 2018. porečki će učenici krenuti u novu osnovnu školu

208skola_s7.jpg
04.10.2016. 09:24; ; Početna / Slider / U rujnu 2018. porečki će učenici krenuti u novu osnovnu školu

piše: Anđelo Dagostin, Glas Istre

Nova sportska polivalentna dvorana će omogućiti još više sportskih aktivnosti malim Porečankama i Porečanima, još bolju sportsku rekreaciju njihovih roditelja kao i još bolje uvjete za rad naših sportskih klubova. Izgradnjom nove škole na Finidi omogućit ćemo europski standard i uvjete našoj djeci prilikom pohađanja osnovne škole, kaže porečki gradonačelnik Edi Štifanić

Projekt nove škole na Finidi nije stao, već naprotiv trenutačno se završava glavni projekt, odnosno, optimizira se rješenje idejnog projekta, kazao je porečki gradonačelnik Edi Štifanić. Glavni projekt će biti izrađen u idućih petnaestak dana, te se očekuje raspisivanje natječaja za izgradnju tijekom studenog, rekao je Štifanić i dodao da bi škola trebala biti useljiva u 2018. godini.

Gradit će se i trodjelna dvorana

– Siguran sam da će u rujnu 2018. godine naša djeca krenuti u novu osnovnu školu. Također, bitno je napomenuti da se u sklopu izgradnje nove škole gradi i trodjelna sportska dvorana, koja će omogućiti još više sportskih aktivnosti malim Porečankama i Porečanima, još bolju sportsku rekreaciju njihovih roditelja kao i još bolje uvjete za rad naših sportskih klubova. Izgradnjom nove škole na Finidi omogućit ćemo europski standard i uvjete našoj djeci prilikom pohađanja osnovne škole. Također, osigurat će se nastava u jednoj smjeni za sve učenike, što će doprinijeti boljim rezultatima u školi, kvalitetnoj organizaciji nastave, a samim učenicima ostat će više vremena za druženje i izvanškolske aktivnosti, pri čemu ne treba zaboraviti na roditelje djece kojima će se olakšati prijevoz djece do škole, kao i organizacija vremena, jer to više neće morati raditi u dvije smjene, zaključio je gradonačelnik Štifanić.

– Osnovna škola Poreč broji 1.065 učenika, od čega 188 u područnim školama te 877 učenika u matičnoj školi gdje je nastava organizirana u dvije smjene, dok se za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture koristi Sportska dvorana Veli Jože s pripadajućim vanjskim sportskim terenima, kojom upravlja Sportska zajednica grada Poreča, kaže ravnateljica porečke Osnovne škole Nadija Kos.

Omogućit rad škole u jednoj smjeni

– Sportsku dvoranu Veli Jože u jutarnjoj smjeni naša škola dijeli s još dvije srednje škole i još jednom osnovnom školom, a u kasnijim poslijepodnevnim satima dvoranu koriste brojni sportski klubovi. Tako porečka osnovna škola ima u jutarnjoj smjeni pristup samo jednoj trećini dvorane, što ne zadovoljava naše potrebe, dok u poslijepodnevnoj smjeni imamo pristup svim trima trećinama što je zadovoljavajuće. Nova školska sportska dvorana u sklopu nove zgrade o. š. Poreč na Finidi omogućit će rad škole u jednoj smjeni, što znači da će svi učenici nove škole moći imati pristup sportskoj dvorani. Tjelesna i zdravstvena kultura je predmet koji u razrednoj nastavi
ima tjednu normu od tri sata tjedno, a u predmetnoj nastavi dva sata tjedno, što je jednaki fond sati kao što ga imaju kemija, fizika, biologija, strani jezici. Ta činjenica sama za sebe dovoljno govori o važnosti ovog nastavnog predmeta koju je prepoznao tvorac programa, kao i njegov značaj za razvoj djeteta”, ističe ravnateljica Kos.

VIŠE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE 4/10/2016.

2009: Natječaj za graditelje nove osnovne škole na Finidi

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani