NEWS
Ljekarna

U pucnjavi u Poreču upucan 29-godišnji Valentino Venturini

PUCNJAVA (1)
06.11.2014. 00:13; ; Početna / Crna kronika / U pucnjavi u Poreču upucan 29-godišnji Valentino Venturini

Dva nepoznata maskirana počinitelja su u srijedu oko 21.40 sati vatrenim oružjem ozlijedili, prema neslužbenim informacijama, 29-godišnjeg Valentina Venturinija iz Poreča, u naselju Veli Maj u Poreču.

Motiv napada je još uvijek nepoznat jer policija još traga za dvojicom počinitelja. Venturini je upucan u nogu te je sinoć hitno prebačen u pulsku Opću bolnicu na liječenje, a prema neslužbenim informacijama radi se o lakšim tjelesnim ozljedama. Ozlijeđenog Venturinija smo posjetili u pulskoj bolnici gdje nam je ukratko ispričao što je bilo, odnosno čega se sjeća. Kaže da ga je događaj ispred njegovog stana potresao i šokirao.

– Došao sam automobilom u ulicu i parkirao ispred zgrade. Kada sam izašao iza leđa mi se stvorila maskirana osoba, a mislim da ih je bilo dvoje, i jedan je ispalio hitac u mene. Jedva da sam ih vidio, a kamoli prepoznao. Iskreno nemam ideje zašto bi to netko napravio, kaže Venturini.

Na mjesto događaja sinoć je pored porečke policije došla interventna jedinica te krim tehničari iz Pule. Istražitelji na mjestu događaja nisu htjeli davati nikakve izjave, a drugih osoba nije bilo. Uspjeli smo vidjeti da je ispred parkirališta jedne od tri zgrade, neposredno iza automobila postavljena žuta pločica sa brojem tri, što ukazuje da su pronašli neki trag ili dokaz.

Više policajaca je svjetiljkama pretraživalo cestu i šumarak pored nje. Na mjestu događaja bio je i načelnik PP Poreča Ivica Kešinović, koji je i sam svjetiljkom tražio tragove, a policija je sinoć na izlazima iz Poreča i dalje prema Novigradu postavila patrole koje su zaustavljale gotovo svako vozilo i kontrolirale osobe u njima. Očevid se nastavio i u jutarnjim satima.

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA

(Napisao i snimio M. SARDELIN, Glas Istre)

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email