U Poreču uskoro i atletski klub

20.09.2005. 00:00; ; Početna / Sport i rekreacija / U Poreču uskoro i atletski klub

Večeras, 20.9., je u prostorijama SRC Veli Jože održan prvi sastanak incijativnog odbora budućeg porečkog atletskog kluba. Na prvom su dogovoru prisustvovali gosp. Mario Paljar, gosp. Slavko Borojević, gđa Nadija Mendica te gosp. Boris Hrast od strane Sportske zajednice Poreča.

Nakon kratkog upoznavanja s predviđenim hodogramom aktivnosti potrebnih za registraciju kluba, gosp. Paljar napomenuo je i da bi porečki atletski klub bio, uz postojeće Pulu i Labin, treći klub u Istri i time bi Istra zadovoljila uvjete za organizaciju Županijskog atletskog saveza, što bi za posljedicu imalo i organizaciju različitih natjecanja kao i dodatna financijska sredstva Atletskog saveza Hrvatske.

Kako nas je upoznao gosp. Borojević, nova atletska staza u Poreču omogućuje osim trkačkih disciplina i neke tehničke discipline, prije svega skok u vis, skok u dalj te skok s motkom. Za tzv. bacačke discipline potrebno je izgraditi poseban bacački trakt, kojeg na žalost u Poreču nema.

Prema predviđanjima svih, prioritetne aktivnosti atletskog kluba biti će usmjerene prema djeci i prema omasovljenju atletike u Poreču, a poseban naglasak davati će se i na rekreativne atletske aktivnosti građana.

Obzirom da Poreč ima gotovo idealne prirodne uvjete za atletičare, očekuje se također da će se pojavom atletskog kluba povećati i interes za pripreme atletičara iz drugih klubova u Poreču, ali će za to biti potrebno izgraditi kvalitetnu trim-stazu, koja će služiti zapravo svima, i sportašima i rekreativcima.

Kao zaključak današnjeg dogovora može se navesti obaveze da članovi inicijativnog odbora u slijedećih desetak dana stupe u kontakt sa svim potencijalno zainteresiranim građanima koji žele na bilo koji način sudjelovati u radu atletskog kluba u Poreču.

Slijedeći je dogovor predviđen za petak, 30. rujna, gdje bi se trebao definirati prijedlog koga izabrati za predsjednika i tajnika kluba.

Ovom prilikom inicijativni odbor poziva sve građane ljubitelje atletike da, ukoliko žele sudjelovati u radu kluba, kontaktiraju gosp. Borisa Hrasta, tajnika Sportske zajednice Poreča na e-mail: [email protected] ili broj telefona 432 322.

Print Friendly, PDF & Email