NEWS

U Poreču prvog dana natjecanja oboren rekord – izvađena najveća riba u posljednjih 6 godina

tunalicous-street-food-prvi-dan
09.09.2016. 11:59; ; Početna / Lifestyle / Zabava / U Poreču prvog dana natjecanja oboren rekord – izvađena najveća riba u posljednjih 6 godina

Nakon jučerašnjeg starta, prvi dan Offshore World Challenge – Poreč 2016 uspješno je priveden kraju s ulovljenih osam riba od kojih su tri, sukladno propozicijama natjecanja (Catch&Release), bile izvađene i vagane. Jedna od njih je ujedno bila i najveća riba izvađena u posljednjih šest godina u sklopu natjecanja u lovu na veliku ribu u Hrvatskoj – 186 kilograma teška plavoperajna tuna.

48 natjecateljskih brodova se s Porečke rive otisnulo u 9 sati, a udice su već u 10 bile u moru. Vađenje udica bilo je zakazano za 17 sati nakon čega su se timovi uputili prema rivi. Po povratku su predali službene videosnimke glavnom sucu natjecanja Đaniju Straniću, koji je u suradnji s pomoćnim sucima nakon pregledavanja zaključio da je ­­­Team Sampei ulovom najvećeg primjerka tune osvojio 930,5 bodova. Tuna koja im je osigurala pobjedu prvog dana dugačka je 220 centimetara, a mjerenje pred okupljenima na Porečkoj rivi pokazalo je kako je riba teška 186.5 kilograma, čime je postala najveća izvučena riba na natjecanjima u zadnjih 6 godina. Drugoplasirani je Kate Fishing Team, prošlogodišnji pobjednik natjecanja u Poreču, s 535,5 bodova koje im je osigurala tuna od 151 centimetra i 58.1 kilograma. Treće mjesto dijele timovi Maguro i Polyform s 490 bodova, dok je na petom mjestu državni prvak iz 2015. godine – tim Lolita s 409 bodova.

Tim iz Hrvatske nakon prvog dana vodeći je u kvalifikacijskom natjecanju za svjetsko prvenstvo. U borbi za bodove na državnom natjecanju i kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo je 48 timova iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Njemačke, Nizozemske i Rusije. Pobjednik natjecanja u Poreču osvaja nastup na svjetskom prvenstvu u lovu na veliku ribu – World Offshore Championship 2017 u Queposu na Kostarici.

Prvi dan natjecanja završio je prvom večeri Tunalicious Street Food Festivala koji se održao na porečkoj rivi, a u sklopu kojeg su posjetitelji mogli besplatno probati specijalitete od tune i druge lokalne kulinarske delicije u pripremi ugostitelja iz Valamara te restorana Hrast, Pelagiusa Poreč i Pelagiusa Novigrad. Organizatori danas pozivaju sve Porečane i goste na drugi i posljednji dan Tunalcious Street Food festivala jer ih očekuje svježe ulovljena tuna s natjecanja. Uz Tunalicious domaće i strane gurmane oduševio je i Tuna Gourment Dining event u sklopu kojega je za goste u restoranu Spinnaker jučer kuhao chef David Parencan, Executive chef Valamar Isabella Island Resorta, dok će danas zainteresirani uživati u delicijama chefa Nenada Kukurina iz poznatog kastavskog restorana Kukuriku, uz pratnju ponajboljih vina Franca Armana.

 

Više informacija o natjecanju i popratnom programu zainteresirani mogu naći na web stranici: http://biggame4tuna.hr/ te na službenoj Facebook stranici natjecanja: www.fb.com/biggame4tuna.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email