NEWS
VALAMAR-S-sezona

U Poreču otvorena Ispostava Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda – Pula

12108893_925127544233072_5298653073416746413_n
06.10.2015. 19:00; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / U Poreču otvorena Ispostava Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda – Pula

Prva Ispostava Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda – Pula, svečano je otvorena u utorak, 6. listopada 2015. u Domu zdravlja Poreč, u novouređenim prostorijama pokraj fizikalne terapije. Prigodnoj svečanosti prisustvovali su istarski župan Valter Flego, porečki gradonačelnik Edi Štifanić, njegova zamjenica Nataša Basanić Čuš, ravnateljica Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda – Pula Loretta Morosin, te ravnatelj Istarskih domova zdravlja Ante Ivančić, uz brojne roditelje i stručne suradnike.

Otvaranje ove Ispostave rezultat je timskog rada i suradnje između Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda – Pula, Grada Poreča – Parenzo, Istarske županije i Istarskih domova zdravlja i kao rezultat provedbe „Plana za zdravlje i socijalno blagostanje“ Istarske županije i rada na prioritetu – Rane intervencije kod djece s neurorizicima i razvojnim teškoćama, na inicijativu i u suradnji sa stručnim timovima Grada Poreča-Parenzo.

Projekt je jedan od primjera uspješne primjene ovog županijskog Plana na razinu istarskih lokaliteta i osiguravanja specifičnih usluga istarskim građanima u njihovom bliskom okruženju.
– Civilizacija i razvoj jednog društva najbolje se ogleda u odnosu prema najranjivijim skupinama, u ovom slučaju, djeci s poteškoćama. Zato naše današnje okupljanje na otvaranju porečke Ispostave pokazuje kako smo se s razlogom založili za uređenje ovog prostora i za pomoć djeci s ranim razvojnim teškoćama s našeg područja, kao Grad u kojem je briga za sve naše građane, od najmlađih do najstarijih, naša zajednička briga i da je samo najbolje za našu djecu dovoljno dobro, rekao je gradonačelnik Štifanić, zaželjevši budućim korisnicima puno uspjeha u rehabilitaciji, sigurno i zdravo odrastanje, te stalno razvijanje porečke Ispostave. Dodao je kako će moto ove Ispostave biti „različiti po sposobnostima, jednaki po pravima“, dok će mu stalna misija biti pružanje podrške u skladu s potrebama djeteta i njegove obitelji, te konačnom vizijom u kojoj će dijete s teškoćom u razvoju biti prihvaćeno u zajednici.

Župan Valter Flego službeno je otvorio Ispostavu Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda – Pula u Poreču, te napomenuo kako je riječ o važnom projektu i odličnom primjeru zajedništva. – Na licu mjesta vidimo kako se prioriteti u planu zdravstva Županije i gradova mogu realizirati i vjerujem da će ovaj prostor, te u njega uloženi entuzijazam i napor doprinijeti kvaliteti života roditelja i djece, zaključio je župan i zahvalio svima koji su bar malo sudjelovali u ostvarenju ovoga projekta, koji može poslužiti kao nit vodilja svim ostalim projektima.

Ravnateljica Loretta Morosin izrazila je nadu da će se, otvaranjem prve Ispostave pulskog Centra u Poreču, stručna usluga rehabilitacije približiti djeci s ranim razvojnim teškoćama i njihovim obiteljima s područja Poreča, Poreštine i čitave sjeverozapadne Istre te značajno olakšati roditeljima usklađivanje organizacije života, rada i rehabilitacije.

Na svečanosti je uručena i donacija od 30.000 kuna, prikupljenih na malonogometnom humanitarnom turniru „Neka igra i tvoja ekipa“ održanom u lipnju ove godine u Poreču. Mladi organizatori turnira i donatori time su pomogli rad ovog Centra, koji već sada polazi 40 korisnika i čije im će postojanje značajno olakšati i unaprijediti svakodnevicu, te omogućiti stručnu uslugu u neposrednom okruženju.

Radio Centar

Print Friendly, PDF & Email