NEWS
Ljeto u Funtani

Majice porečkim prvašičima povodom Dječjeg tjedna

06.10.2015. 19:10; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Majice porečkim prvašičima povodom Dječjeg tjedna
12088283_925123917566768_534761817673488076_n

U povodu obilježavanja Dječjeg tjedna,koji ove godine traje od 5. do 11. listopada, zamjenica gradonačelnika Grada Poreča – Parenzo Nadia Štifanić Dobrilović obišla je u jučer i danas 135 učenika svih prvih razreda Osnovne škole Poreč, kako matične, tako i područnih, te im darovala majice sa logom škole, zaželjela uspješan rad i puno novih znanja i iskustava u školi.

Majice su već tradicionalno, poklon Grada Poreča – Parenzo prvašićima svih porečkih osnovnih škola u Dječjem tjednu. Učenici svakog razreda dobivaju majicu druge boje, a koriste ih najčešće tijekom sportskih, te drugih školskih susreta. Dječji tjedan obilježava se mjesec dana nakon početka školske godine, pa je tijekom posjeta zamjenice gradonačelnika s prvašićima bilo o govora o predmetima i aktivnostima koje im se najviše sviđaju, o novim školskim obavezama, o onome što su već naučili u školi, što bi voljeli biti kad odrastu kao i o omiljenim sportovima i aktivnostima u slobodno vrijeme, a prvašići su svojim gostima i otpjevali pjesmice koje su naučili. Prvašići su, zajedno s dogradonačelnicom, svojim učiteljima čestitali i Međunarodni dan učitelja, koji se obilježava 5. listopada svake godine.

Osnovna škola Poreč, zajedno s područnim školama Žbandaj, Nova Vas i Veli Maj, ove školske godine ima ukupno osam prvih razreda, a majice su u utorak dobili i prvašići TOŠ Bernardo Parentin, nakon čega je podjela majica zaključena zajedničkim fotografiranjem.
Majice su kao i besplatna kino predstava Žabac Regi, koju će učenici danas pogledati, dar Grada Poreča- Parenzo djeci u Dječjem tjednu.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email