NEWS

U Poreču održano 19. Državno prvenstvo u oranju

natjecanje u oranju
30.09.2023. 19:13; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / U Poreču održano 19. Državno prvenstvo u oranju

Devetnaesto državno natjecanje u oranju održano je danas u Poreču i pokazalo se kao pravi event zanimljiv svima.
Orači, podijeljeni u 12 ekipa natjecali se na lokaciji u ulici Karla Huguesa, točnije između piste aereo kluba i nogometnog kampusa. Pozdravne riječi na početku natjecanja okupljenima uputili su državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede i izaslanik ministrice Tugomir Majdak, istarski župan Boris Miletić i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić. Nakon toga 12 ekipa iz isto toliko županija, sa po dva orača, jedan s plugom ravnjakom i jedan s plugom premetnjakom krenuli su u nadmetanje.

Natjecanje u oranju okupilo je i brojne zainteresirane, posjetitelje i zabavni popratni program, uz degustaciju lokalnih proizvoda. U kategoriji plugova premetnjaka najbolji je bio Josip Martinović, u kategoriji plugova ravnjaka Željko Goldašić, a ekipno najbolja je bila Koprivničko – križavačka županija. Predstavnici Istre bili su Patrik Momić iz Tara i Goran Pištan iz Poreča.
Organizatori natjecanja su Hrvatska udruga za organizaciju natjecanja orača (HUONO), Istarska županija, Grad Poreč-Parenzo, Ministarstvo poljoprivrede i Udruga orača Istarske županije.
Prvaci natjecanja po kategorijama osigurali su si nastup na Svjetskom natjecanju u oranju.

 Grad Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email