NEWS
Max 180920 S

U Poreču održana humanitarna akcija Hodanjem do zdravlja

xl_52527_press_ids___2
foto: Istarski.hr
21.10.2018. 23:32; Učitavanja: 226; Početna / Sport i rekreacija / U Poreču održana humanitarna akcija Hodanjem do zdravlja

U organizaciji Kluba žena IDS-a u Poreču je 20. listopada održana tradicionalna humanitarna akcija „Hodanjem do zdravlja – Camminando verso la salute“.

Ovogodišnja akcija okupila je stotinjak sudionika, a održana je u suradnji s rovinjskom Udrugom – Associazione „ŽenaDonna“ povodom obilježavanja Međunarodnog mjeseca borbe protiv raka dojke od kojeg godišnje u Istri oboli oko 120 žena. Akcija je održana s ciljem podizanja svijesti o važnosti preventivnih pregleda jer je rano otkrivanje raka dojke jamstvo uspješnog izlječenja.

Stotinjak okupljenih sudionika najprije se je na Gradskom kupalištu razgibalo pod vodstvom prof. kineziologije Zorana Jendrašića te se zatim uputilo laganim hodom šetnicom uz more prema Materadi. Staza duljine 9,06 km propješačena je za cca 2,5 sata, nakon čega je uslijedila okrjepa te druženje uz Alfa Time Band.

– Vjerujemo da smo današnjom akcijom potaknule žene da više brinu o svom zdravlju, da odvoje vrijeme kako bi učinile potrebne mamografske i druge preglede. Prvi mamografski pregled svakako bi trebalo napraviti između 38. i 40. godine života. Ženama u čijim se obiteljima bilježi rak dojke preporučuje se da redovite mamografske preglede obave i ranije. Klub žena IDS-a i nadalje će nastaviti provoditi akcije kojima je cilj zaštita reproduktivnog zdravlja žena, istaknula je predsjednica Kluba žena IDS-a Sandra Ćakić Kuhar.

istarski.hr

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email