NEWS

Tar-Vabriga: Vijećnici raspravljali o pomoći komunalnom poduzeću – OPĆINSKI ZAJAM TVRTKI MOMPERLON

tar-vabriga
21.10.2018. 20:00; Učitavanja: 202; Početna / Novosti / Okolne općine / Tar-Vabriga: Vijećnici raspravljali o pomoći komunalnom poduzeću – OPĆINSKI ZAJAM TVRTKI MOMPERLON

(A. D. Glas Istre)

Na posljednjem zasjedanju općinskog vijeća Tar-Vabrige, vijećnici su odobrili zajam od 1,1 milijun kuna koje će općina na dvije godine pozajmiti općinskoj razvojnoj tvrtki Momperlon.

– Društvo nema raspoloživih sredstava za podmirenje dospjelih potraživanja nastalih provođenjem projekata kao što su izgradnja polivalentne dvorane u Vabrigi i izgradnja i opremanje dječjeg vrtića i jaslica u Taru, stoji u obrazloženju dokumenta, dok nam je u telefonskom razgovoru općinski načelnik Nivio Stojnić kazao da je do zajma došlo zbog neplaniranih izdataka na gradnji vrtića, ali zasad ne zna koliko će se konačni račun kositi s početnim troškovnikom.

Inače, tarski Dječji vrtić “Morski konjić” još se uvijek gradi, a trebao bi biti dovršen koncem studenog. No, općinski su vijećnici odobrili njegov statut i pravilnik rada. Imenovano je i peteročlano stručno povjerenstvo za koncesije na pomorskom dobru na području Općine Tar-Vabriga: Marija Zupančič (predsjednica), Ivan Zgrabljić, Damir Rudela, Claudia Radoicovich Diklić i Željko Bošnjak. U tijeku je proces utvrđivanja granica pomorskog dobra, koji bi mogao biti dovršen tijekom iduće godine, nakon čega će povjerenstvo moći obavljati svoju dužnost. Vijećnici su također prihvatili financijska izvješća za prvo polugodište općinske razvojne tvrtke Momperlon i općinske komunalne tvrtke Finida.

(A. D. Glas Istre)

Print Friendly, PDF & Email