NEWS

U Poreču održan susret Lions prijateljstva i zajedništva 4 distrikta Italije, Slovenije i Hrvatske

IMG-20240617-WA0003
17.06.2024. 10:47; ; Početna / Kultura / U Poreču održan susret Lions prijateljstva i zajedništva 4 distrikta Italije, Slovenije i Hrvatske

U nedjelju 16. lipnja. 2024 g. u Poreču je održan susret Lions prijateljstva i zajedništva/ Un incontro di Lions di amicizia e unione/ Srečanje Lions  prijateljstva in druženja/ na kojem su  sudjelovala 4 Lions Distrikta iz tri susjedne države Slovenije, Italije i Hrvatske. Domaćin susreta je bio Lions klub Poreč.

U Poreč su susretu prisustvovali Guverneri Distrikta 108Ta2 Italija Nerina Fabbro, Guverner Distrikta 108Tb Italija Giorgio Ferroni, Guvernerka D-129 Slovenija Breda Pečovnik, Guverner D-126 Hrvatska Milorad Stanić.

Na početku susreta Guverneri i njihovi suradnici posjetili su grob PDG Jusufa Šehanovića i održali spomen na njegov lik i djelo. Past distrikt Guverner Jusuf Šehanović je prije 12 godina inicirao bratimljenje tri Distrikta Italije 108Ta2, Slovenije i Hrvatske koje je također održano u Poreču u sklopu regate “Jedrima protiv droge 2012 g”.
U svom obraćanju prisutnima Guverner Distrikta 126 Milorad Stanić je rekao da je pok. Jusuf živio Lionizam kao i njegov slogan Dobro je činiti dobro. PDG Jusuf Šehanović je dao veliki doprinos razvoju D-126 Hrvatska.

Spomenu je prisustvovao i Zlatko Šehanović, sin pok. Jusufa inače i član Lions kluba Poreč, koji se zahvalio na ideji i rekao nekoliko bitnih kvaliteta njegovog oca. Spomen je završio polaganjem vijenca i paljenjem svijeća i minutom šutnje za pok.Jusufa.
Nakon ovog spomena prisutni su se uputili u Teatrino Comunita degli Italiani Parenzo – Zajednicu Talijana Poreč na svečanu sjednicu povodom 12 godina susreta i bratimljenja distrikta.

Ovaj put u Poreču ovim distriktima se pridružio i Distrikt 108TB Italija koji se na svečanoj sjednici bratimio sa ostala tri distrikta.

Na sjednici je sve prisutne pozdravio gradonačelnik Poreča  i saborski zastupnik Loris Peršurić istaknuvši značaj povezivanja sa ove dvije susjedne države i zahvalivši Lionsima na svemu što čine za dobrobit svojih zajednica.

Nakon obraćanja Guvernera koji su istakli značaj ovih susreta održano je potpisivanje Povelje o bratimljenju sva 4 Distrikta.

Cijelu svečanost uljepšao je nastup učenika Umjetničke škole Poreč koji su izveli nekoliko umjetničkih točaka i obogatili cijelu svečanost. Nastupile su Eva Palman, 6. razred flaute i Lorena Simpsich, 6. razred flaute, Učiteljica: Eni Severović. Maja Jugovac, 6. razred gitara učitelj: Haris Brković i Erik Petrović, 6.razred harmonika učiteljica: Romina Legović

Nakon svečanosti svi prisutni su obišli kompleks Eufrazijeve Bazilike i zatim se uputili na otok Sveti Nikola gdje je na plaži otoka Sv. Nikola organizirano druženje i ručak uz zabavu i uživanje u ljepotama otoka i u predivnom pogledu prema Poreču.

Svi prisutni Lionsi su izrazili svoje zadovoljstvo cijelim događanjem  i pohvalili Lions klub Poreč za cijelu organizaciju.

Već se radujemo sljedećem susreta nagodinu u Sloveniji.

Lions Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email