NEWS

U Poreču od 21. do 23. lipnja DREAM CUP, nogometni turnir za djecu do 9 godina starosti

Trofeji
20.06.2024. 14:44; ; Početna / Gospodarstvo / U Poreču od 21. do 23. lipnja DREAM CUP, nogometni turnir za djecu do 9 godina starosti

Dream Cup Poreč je međunarodni nogometni turnir za kategorije U9 (2015. i mlađi) i U11 (2013. i mlađi), U13 (2011. i mlađi). Sedmo izdanje turnira održava se od  21. – 23. lipnja 2024. godine u Poreču, u prelijepoj Zelena laguna Resortu u organizaciji tvrtki College-Sport, Dream Sports te u suradnji sa NK Jadran Poreč.

„Cilj turnira je promicanje prijateljstva i suradnje nogometaša i klubova te stjecanje značajnog iskustva za lokalnih klubova. Uz to smatramo da je Poreč sa svojom infrastrukturom idealna lokacija za održavanje manifestacije ovakvog tipa, te da uz sav turistički potencijal i ljepote koje posjeduje pokaže kao grad koji ima veliki potencijal u održavanju nogometnih događanja.

Imamo nekoliko klubova koji su sa nama od prvog izdanja turnira i koji se vraćaju iz godine u godinu, među kojima NK Virovitica, klub iz grada prijatelja sa našim Porečom, što nam je dokaz da kod nas uživaju. Osim toga, naši gosti iz dalekog SAD-a, točnije iz San Francisca također po 3.put dolaze u Poreč, ove godine sa više momčadi i više osoba u pratnji, a oni svoj boravak produžuju i na nogometni kamp NK Jadran. Detalj koji nas posebno raduje je da u ovogodišnjem natjecanju po prvi put imamo ekipe djevojčica.

Veselimo se još jednom izdanju turnira, zahvaljujemo TZ Poreč i TZ Funtana na dugogodišnjoj potpori, svim sponzorima i prijateljima turnira koji su nam oslonac u organizaciji te Plavoj laguni d.d. u čijim se objektima naši gosti osjećaju kao kod kuće. Ovim putem pozivamo sve ljubitelje nogometa da nas posjete u Zelenoj laguni“, poručio je direktor turnira Marko Kepčija.

U ovogodišnjem natjecanju nastupiti će 66 momčadi iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Mađarske, Austrije i SAD-a. Očekujemo da će na turniru nastupiti više od 1200 djece, u pratnji 100-ak trenera. Uz natjecatelje i pratnju, očekuje se da će turnir posjetiti više od 3000 posjetitelja dnevno. Na turniru nastupaju ekipe iz 6 zemalja, od kojih je nekoliko prvoligaških nogometnih akademija te ponajbolje škole nogometa amaterskih klubova iz regije.

 

Print Friendly, PDF & Email