U Poreču od 13. do 15. svibnja nogometni Champions Trophy Istria za dječake do 12 godina

s pressice
29.03.2022. 20:53; ; Početna / Sport i rekreacija / U Poreču od 13. do 15. svibnja nogometni Champions Trophy Istria za dječake do 12 godina

U Poreču je danas najavljeno prvo izdanje turnira Champions Trophy Istria za U-10, U-11, U-12 kategorije, koji će se održavati u Poreču od 13. do 15. svibnja 2022. godine, dok će se neke utakmice održati i u Novigradu.

Upravo je nedavno otvoren nogometni kampus, ali i bogata sportska infrastruktura, presudilo da Poreč dobije domaćinstvo ovog sportskog natjecanja koje će okupiti 70-80 klubova iz Austrije, Italije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Rumunjske, Crne Gore i drugih zemalja, među kojima je Draško Branuović iz Balkan Alpe Adira, organizacije turnira, posebno izdvojio velikane poput Rapida, Sturma, Torina, Triestine, Dinama, Rijeke, Crvene Zvezde, Partizana, Željezničara, Borca i mnogih drugih. Zahvalivši Poreču na gostoprimstvu, naglasio je da se očekuje oko 1.300 djece s pratnjom.

– Želimo graditi kvalitetan turnir, na kojem sudjeluju samo oni koji su i na njega pozvani. Zato nam je drago vidjeti ovakav odaziv, kad se porečki turnir održava u špici turnirske sezone., rekao je Hrvoje Hrgić, direktor Euro Trophy Hrvatske, napomenuvši činjenicu da mogućnost igranja s velikim klubovima iskustva su koja djeca pamte i koja ih dodatno motiviraju.

Zadovoljstvo domaćinstvom turnira ali činjenicom da će na njemu igrati i lokalne snage – mlađi uzrasti NK Jadran Poreč, izrazio je i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić. Najavio je i da se planira izgradnja još jednog nogometnog terena u sklopu kampa, a plan je da to postane pravi kampus s ukupno četiri nogometna terena ali i prava sportska zona sa sadržajima i za druge sportove.

Kristian Korunić, dopredsjednik NK Jadrana Poreč rekao je kako je omladinski pogon kluba jedan od najjačih u Istri i danas okuplja 300 djece, a upravo je organizacija i domaćinstvo turnirima nešto čime se žele baviti i tako djeci omogućiti još bolje uvjete.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email