valfresco

U Poreču obilježen Međunarodni dan starijih osoba

1 (60)
01.10.2019. 22:12; Učitavanja: 239; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / U Poreču obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Prigodnim slavljem i zabavnim programom, u porečkom Domu za starije i nemoćne osobe Poreč proslavljen je 1. listopada – Međunarodni dan starijih osoba, ujedno i 12. godišnjica otvorenja ovoga Doma.

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vesnom Kordić, posjetio je u ponedjeljak porečki Dom za starije i nemoćne, te korisnicima čestitao njihov dan.

Čestitkama seniorima i svečanosti pridružili su se i članovi Upravnog vijeća Doma Franc Dobrilović, Nataša Basanić Čuš i Laura Krizmanić, potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Poreča-Parenzo Mario Ritoša i ravnateljica Doma Tihana Mikulčić.

Gradonačelnik je brojnim korisnicima čestitao Međunarodni dan starijih osoba i zahvalio im na svemu što su učinili i čine za ovaj grad. Obavijestio ih je o aktualnim projektima i prioritetima grada, ali i o tome kako napreduje realizacija nekih od izraženih potreba korisnika Doma.

– Mi kroz svoj rad moramo zadržati sve ono što ste nam pustili u nasljeđe i uvijek imati u vidu da se radi o, kako često volim reći, najljepšem gradu na svijetu., rekao je Peršurić i poželio im ugodan boravak u Domu, pohvalivši pritom cijeli kolektiv i volontere koji im olakšavaju svakodnevnicu.

Svojim nastupima proslavu su uveličali volonter i glazbenik Amir Rešidović, potom duhovita izvedba Gordana Gregurovića i Marka Ritoše, nastup pjevačkog zbora Kluba umirovljenika Galija pod njegovim vodstvom kao i izvedba Marije Sošić.

Prigodnim programom Međunarodni dan starijih osoba uveličala su i djeca iz talijanskog dječjeg vrtića “Paperino” Poreč i učenici talijanske škole B. Parentin.

Proslava Tjedna međugeneracijske solidarnosti nastavit će se gostovanjem vrtićaraca iz Dječjeg vrtića Radost Poreč te učenika OŠ Joakim Rakovac iz Sv. Lovreča, dok će tombolu s korisnicima zaigrati učenici SŠ Mate Balote iz Poreča.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email