NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

U Poreču je održan sastanak međunarodnog projekta CISCA (Curricular Innovation for Synergy between Community Sport and Activism)

327251885_702261824940081_3497725715341521137_n
24.01.2023. 13:49; ; Početna / Gospodarstvo / U Poreču je održan sastanak međunarodnog projekta CISCA (Curricular Innovation for Synergy between Community Sport and Activism)

U ponedjeljak 16. i utorak 17. siječnja 2023. godine Grad Poreč odnosno Sportska zajednica Grada Poreča bila je domaćin međunarodnog događaja – Kick off meeting-a CISCA projekta, koji je okupio partnere iz 6 europskih zemalja.

CISCA (Curricular Innovation for Synergy between Community Sport and Activism) jest projekt odobren unutar programa Erasmus Plus – Suradnička partnerstva, a odnosi se na jačanje interakcije između sporta i zajednice kroz podupiranje uloge lokalnih sportskih organizacija kao snažnih alata za izgradnju zajednice i generatora društvenog aktivizma, razvoj novih alata i odgovora na trenutne izazove socijalne isključenosti, te širenje inovativnih pristupa valorizirajući društvenu dimenziju sporta i dimenziju zajednice.

SZGP je prijavitelj i koordinator međunarodnog projekta čija je vrijednost 400.000,00 eura, a koji okuplja partnere iz Italije, Njemačke, Austrije, Poljske i Grčke.
Partneri su na dvodnevnom sastanku raspravljali o mogućnostima i metodologiji provedbe istraživanja, razvoja inovativnih kurikuluma koji će različitim pristupima povezati sport i aktivizam na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini, kao i uspostavi e-learning platforme.

Međunarodnim umrežavanjem kroz poticanje sporta i aktivizma ostvariti će se lokalni i međunarodni utjecaj te potaknuti promjene, ali i doprinijeti promociji Poreča i Sportske zajednice Grada Poreča na europskoj razini.

 

Grad Poreč

Print Friendly, PDF & Email