NEWS

U Poreču dan osoba s Down sindromom obilježili rasparenim čarapama, poklonima i prigodnim programom

4
21.03.2024. 13:47; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / U Poreču dan osoba s Down sindromom obilježili rasparenim čarapama, poklonima i prigodnim programom

Osnovna škola Poreč i Posebni odjel koji djeluje u školi organizirali su danas, na prvi dan proljeća, obilježavanje Svjetskog dana sindroma Down. Korisnici Posebnog odjela su pjevali, plesali i družili se, a u tome su im se pridružili asistenti, roditelji, učitelji i djelatnici škole. Svi su pritom nosili rasparene čarape, međunarodni simbol Dana sindroma Down. Nošenjem šarenih čarapa pokazuje se podrška borbi osoba s Down sindromom i podrška kako bi se što bolje integrirali u naše društvo, kao podsjećanje na grešku na 21. kromosomu, koja uzrokuje bolest.

Nošenjem šarenih rasparenih čarapa pridružili su se i porečki gradonačelnik Loris Peršurić sa suradnicama i pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Tihanom Mikulčić te koordinatoricom Zdravog grada i predsjednicom Društva invalida Poreč Natašom Basanić Čuš. Gradonačelnik i suradnice ovom su prilikom polaznike Posebnog odjela počastili tortom i poklonom Grada Poreča-Parenzo – sportskim rekvizitima i opremom koji će im poslužiti u njihovim aktivnostima u teretani na otvorenom, gdje od početka školske godine dva puta tjedno polaze treninge pod stručnim vođenjem kineziologa i fizioterapeuta.

Posjeti Posebnom odjelu i našim malim sugrađanima koji ga pohađaju, uvijek su topli i posebni, jer su korisnici odjela djeca sa teškoćama ali istovremeno odlično socijalizirana sa brojnim specifičnim sposobnostima, emotivna i topla te se jako vesele darovima i posjetima kao sva djeca.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email