NEWS

U porečkom Domu za starije uručene zahvalnice volonterima

20221205_170052
05.12.2022. 18:39; ; Početna / Novosti / U porečkom Domu za starije uručene zahvalnice volonterima

U Domu za starije i nemoćne osobe Poreč povodom Međunarodnog dana volontera održan je prijem za 19 volonterki i volontera koji su tijekom 2022. godine svoje vrijeme nesebično darovali korisnicima institucionalne i izvaninstitucionalne skrbi koju organizira porečki Dom.

Zahvalnice i prigodni poklon volonterkama i volonterima uručila je ravnateljica Doma Sandra Ćakić Kuhar, ističući da je pažnja, ljubav i vrijeme koje daruju korisnicima najljepši poklon koji starije osobe mogu dobiti. Uz doprinos starijima, volonterke i volonteri svojim radom čine da zajednica u kojoj živimo bude humanija i osjetljivija za potrebe starijih.

Volonterke i volonteri:  Ana Benčić, Gordana Poropat, Nika Poropat, Paola Terlević, Kevin Kmet, Sandra Jakus, Marinela Malinarić, Dragica Šuran, Duško Tešić, Verica Radovčić, Antonia Krajina, Amir Rešidović, Erminio Fero, Ana Lukšić, Marija Maras, Ondina Banko, Evelina Milohanić, Bianca Baričević i Oliva Vivoda svojim su aktivnostima učinili da život korisnika Doma bude sadržajniji. Oni su tijekom 2022. godine sudjelovali na kreativnim radionicama, na literarnoj grupi, u individualnim šetnjama s korisnicima, u molitvenoj grupi, na proslavama rođendana korisnika te su uređivali frizure korisnika, dok volonterka Dragica Šuran vodi Medicinsku rekreaciju za starije u prostorima Društvenog doma u Kukcima.

Tradicija volonterskog rada u Domu za starije i nemoćne osobe Poreč postoji od njegovog otvaranja. Pandemija je privremeno prekinula dolaske volontera, a sa smirivanjem epidemiološke situacije volonterske aktivnosti su nastavljene. U ovoj prilici Dom poziva sve zainteresirane da se pridruže volonterima u Domu jer je volontiranje najbolji dokaz istinitosti tvrdnje da nije bogat onaj koji ima mnogo, nego onaj koji mnogo daje!

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email