U ponedjeljak, 14. rujna kreće podjela spremnika za komunalni otpad na području općine Tar-Vabriga

Spremnici 11000 3 (1)
09.09.2020. 14:16; ; Početna / Novosti / Okolne općine / U ponedjeljak, 14. rujna kreće podjela spremnika za komunalni otpad na području općine Tar-Vabriga

Usluga Poreč obavještava korisnike javne usluge sakupljanja otpada da od ponedjeljka 14.09.2020. godine nastavlja sa podjelom spremnika za odvojeno sakupljanje otpada. Naime, Usluga Poreč kao davatelj usluge te Grad Poreč – Parenzo te Općine Vrsar, Funtana i Tar prijavili su nabavu spremnika putem javnog poziva Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a koji i sufinancira nabavu istih.

Nakon što je završena podjela spremnika u Općini Vrsar, u ponedjeljak 14.09.2020. godine kreće podjela u Općini Tar –  Vabriga dok će se daljnji plan dostave spremnika objaviti na web stranicama Društva.

Spremnici koji se dijele kapaciteta su 1100 l za odvojeno sakupljanje papira i plastike te su s obzirom na veličinu namijenjeni pravnim osobama i većim zajedničkim kućanstvima.

Budući da se prema Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost moraju ispuniti obveze dostave obvezatne dokumentacije, ističemo da je prilikom preuzimanja spremnika potrebno potpisati zapisnik o primopredaji.

Još jednom želimo naglasiti važnost odvojenog i pravilnog odlaganja otpada:

  • U spremnike za plastiku ( žuti spremnici) ODLAŽE SE plastična i metalna ambalaža – boce od sokova, vode, šampona, deterdženata, tetrapak ambalaža, limenke, konzerve, metalni poklopci, čaše i posude mliječnih proizvoda i sl.  Sve što se odlaže mora biti čisto i isprano. U spremnike se NE ODLAŽU folije, vrećice i druga zaprljana ambalaža.
  • U spremnike za papir i karton ( plavi spremnici ) ODLAŽE SE papir, novinski i uredski papir, časopisi, katalozi, bilježnice, kuverte, pisma te sva papirnata i kartonska ambalaža. NE ODLAŽE se zaprljani i zamašteni papir ili karton, korištene papirnate maramice, kuhinjski papir, kutije od pizze i sl.
  • U spremnike za staklo ( zeleni spremnici ) ODLAŽE SE sva staklena ambalaža, a nikako se NE ODLAŽE porculan, keramika, prozorsko staklo i sl.

Sve ostale vrste otpada možete odložiti u reciklažnom dvorištu na adresi Garbina 10, Poreč kao i dobiti informaciju o odlaganju pojedinih vrsta otpada, a dodatne informacije možete pronaći i na Internet stranicama Društva www.usluga.hr kao i na stranicama projekata informativno obrazovnih aktivnosti, www.ukoraksprirodom.eu  te www.projektotpad.eu.

Usluga Poreč  d.o.o.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email