NEWS
valfresco

U petak u Vrsaru treća ovogodišnja Ribarska fešta u znaku kulinarike i ekologije

ribari - mala
07.06.2019. 01:11; Učitavanja: 326; Početna / Lifestyle / Zabava / U petak u Vrsaru treća ovogodišnja Ribarska fešta u znaku kulinarike i ekologije

U petak, 07. lipnja, u Vrsaru se održava treća ovogodišnja Ribarska fešta s početkom u 18 sati. Na gastro punktovima na rivi nudit će se autohtona jela od ribe i morskih plodova, koje će uz samo more za posjetitelje pripremati vrsarski ribari i ugostitelji. Osim uživanja u tradicionalnim okusima, posjetitelji ove ribarske fešte moći će prisustvovati cooking show-u popularnog istarskog kuhara Davida Skoka koji će prema svom već poznatom motu “Stari gušti, nova kužina” pripremati jadransku ribu na inovativan način, a posjetitelji će je moći besplatno kušati.

Ribarima i ugostiteljima na rivi pridružit će se i 20-tak izlagača istarskih poljoprivrednih proizvoda u organizaciji Udruge “Istarske web tržnice”, koji će na svojim štandovima nuditi mnogobrojne istarske delicije.

Za najmlađe goste Društvo Naša Djeca osmislilo je kreativnu radionicu izrade akvarija na kojoj mogu prisustvovati djeca svih uzrasta, a odvijat će se od 18:00 do 20:00 sati.

Etno skupina “Batana”, Alfa Time band i Le monde band, te folklorna skupina Balun garantiraju veselu atmosferu i ugodno druženje uz glazbu i ples.

U svrhu očuvanja prirode i čistoće mora ove su godine ponuđači na Ribarskim feštama uveli biorazgradivi pribor za jelo, kako bi smanjili korištenje plastike, te zajedničkim snagama učinili što više za zaštitu okoliša i pridonijeli smanjenju onečišćenja mora.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email