NEWS

U petak od 9 sati podjela sadnica u akciji “Zasadi stablo, ne budi panj” na velikom gradskom parkiralištu

s podjele2
30.11.2022. 21:59; ; Početna / Obavijesti / U petak od 9 sati podjela sadnica u akciji “Zasadi stablo, ne budi panj” na velikom gradskom parkiralištu

Zahvaljujući velikom interesu i odličnim reakcijama, Grad Poreč–Parenzo i ove godine sudjeluje u nacionalnoj kampanji sadnje stabala u Hrvatskoj pod nazivom „Zasadi stablo, ne budi panj“. Četvrta akcija sadnje provodi se tijekom mjeseca studenog diljem Hrvatske, a Grad Poreč-Parenzo obilježava je sadnjom po mjesnim odborima – plažama, parkovima, vrtićima, školama, kao i tradicionalnom podjelom besplatnih sadnica građana.

Podjela sadnica građanima na Velikom gradskom parkiralištu pod motom „Dođi po svoje drvo! Vieni a prendere il tuo albero!“ održat će se u petak, 02. prosinca 2022. godine s početkom u 9.00 sati. Građani će između petstotinjak komada sadnica moći izabrati stablo ili ukrasni grm raznih vrsta, veličine i oblika.

Cilj akcije je ozelenjivanje javnih zelenih površina i podizanje svijesti o važnosti i brojnim dobrobitima drveća i zelenila, stoga se pozivaju sugrađani da se pridruže i sadnjom stabla pomognu u stvaranju još ljepšeg i zelenijeg Poreča, u čijoj će hladovini uživati generacije koje tek dolaze.

Grad Poreč

 

Print Friendly, PDF & Email