NEWS

Osnovna škola Finida u projektu “ŠKOLA BUDUĆNOSTI”

2022-11-29_18h47_35
29.11.2022. 18:49; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Osnovna škola Finida u projektu “ŠKOLA BUDUĆNOSTI”

U sezoni 2022./2023. i OŠ Finida uključila se u projekt „ŠKOLA BUDUĆNOSTI“  koji su pokrenule tvrtke STEMI i Infobip. Izabrali smo jedan od tri inovativna STEAM programa – ROBOTIKU (program izrade robota hodača za istraživanje Marsa).

Robotika i automatizirani sustavi (RAS) sadrži najsuvremenije robote inspirirane konceptima iz prirode te potpuni proces njihove primjene u dizajnu inženjerskog programa u stvarnom svijetu kroz sveobuhvatni okvir projekta tehničkog dizajna.

Učenici će razvijati i vježbati tehničke i meke vještine 21. stoljeća nužne za svaku karijeru. Te vještine uključuju kritičko razmišljanje i rješavanje problema, suradnju i vodstvo, kreativnost i učinkovitu komunikaciju.

Učenici koji polaze izvannastavnu aktivnost robotike već su se ozbiljno prihvatili posla uz vodstvo učiteljice Tihane Matika i učitelja Aleksa Ružića.

U prvoj fazi potrebno je složiti STEMI hexapod robot. Atraktivni šesteronožni robot dostavljen nam je u dijelovima zajedno s dodatnim materijalima potrebnima za izradu robota. 

Neka izazov počne!

OŠ Finida

 
Print Friendly, PDF & Email