NEWS
Laguna Ironman 800

U petak, 8. listopada u Rovinju se održava PRVI Dan istarske košarke

2021-09-30_13h29_37
30.09.2021. 13:30; ; Početna / Sport i rekreacija / U petak, 8. listopada u Rovinju se održava PRVI Dan istarske košarke

Uz pokroviteljstvo Ministarstva turizma i sporta, u Rovinju će se 8. listopada po prvi put održati Dan istarske košarke ujedno i program obilježavanja 25 godina od osnutka Košarkaškog saveza Istarske županije. Riječ je o manifestaciji kojom se želi dodatno popularizirati istarska košarka koja je iznjedrila brojne hrvatske košarkaše.

Program obilježavanja započinje u petak 8. listopada od 15 sati odigravanjem kadetske utakmice selekcije Istarske županije i selekcije Grada Rijeke, nakon čega slijedi i svečana sjednica u sklopu koje će se dodijeliti i nagrade pojedincima za doprinos istarskoj košarci.

Uz brojne uvažene goste, svečanoj sjednici će prisustvovati glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač, posebni savjetnik ministrice Brnjac, Josip Pavić inače proslavljeni vratar Barakuda kao i delegacija Hrvatskog košarkaškog saveza predvođena predsjednikom Stojkom Vrankovićem.

Na događaj će doći i izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića gospodin izv.prof.dr.sc. Željko Jovanović, povjerenik Predsjednika Republike za sport.

”Izuzetno smo sretni da smo uspjeli realizirati ono što smo i planirali. Zahvaljujući ovakvim manifestacijama dajemo dodatnu važnost popularizaciji ali i valorizaciji košarke kao sporta. Želja nam je nastaviti tamo gdje smo stali prije početka same pandemije, a to je rad sa selekcijama. Naime, u planu je uz stručnjake organizirati redovite treninge s najboljim košarkašicama i košarkašima Istre, koji bi se odvijali jednom mjesečno. Naši članovi sustavno bi bili praćeni od strane trenera i koordinatora Košarkaškog saveza Istarske županije, čime bi kvalitetno mogli raditi na podizanju same kvalitete košarke na ovim prostorima” rekao je Igor Franković, predsjednik Košarkaškog saveza Istarske županije.

Događaj će se održati uz poštivanje svih trenutno važećih epidemioloških mjera

Print Friendly, PDF & Email