NEWS

U petak, 16.06.2023. g. od 10 sati na gradskoj tržnici Usluga Poreč organizira podjelu višekratnih vrećica za voće i povrće povodom Svjetskog dana zaštite okoliša

14.06.2023. 13:02; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / U petak, 16.06.2023. g. od 10 sati na gradskoj tržnici Usluga Poreč organizira podjelu višekratnih vrećica za voće i povrće povodom Svjetskog dana zaštite okoliša
PLAKAT-izlozba-SDZO-1

Onečišćenje plastikom postalo je jedan od najprioritetnijih ekoloških problema, budući da brzo rastuća proizvodnja jednokratnih plastičnih proizvoda nadmašuje sposobnost svijeta da se s njima nosi.

Plastika ne nestaje, ona se usitnjava u sve manje komadiće, tzv. mikroplastiku koja ulazi u hranidbeni lanac te pronalazi put i do naših tanjura.

Jedan od najčešćih jednokratnih plastičnih proizvoda u našoj potrošnji su plastične vrećice koje koristimo za kupnju.

Potaknuti upravo, borbom protiv upotrebe plastičnog otpada i sa ciljem očuvanja našeg zdravlja i brige za okoliš koji nas okružuje,  u petak, 16.06.2023. g. od 10 sati na našoj gradskoj tržnici organiziramo podjelu višekratnih vrećica za voće i povrće.

Podjelu višekratnih vrećica obilježit će i izložba fotografija koje su snimili naši sugrađani i fotografi Roman Basanić i Irina Lovrić.
Fotografije prikazuju  ne tako lijepe scene – divlja odlagališta otpada te otpad prisutan u našem moru. Izložbom želimo podsjetiti sve nas da su divlja odlagališta rezultat nemara pojedinaca koji bez obzira na opetovane akcije komunalnih radnika odlažu otpad u prirodi. Želimo se podsjetiti da naša briga o okolišu nije samo trenutna, već dugoročna obveza.

Malim koracima svi zajedno možemo učini zaista puno za sebe, svoje zdravlje i našu prirodu koju ostavljamo u nasljeđe sljedećim generacijama.

Usluga Poreč d.o.o.

 

Print Friendly, PDF & Email