NEWS
HALF MARATON S

U petak, 1. 12. u porečkom kazalištu gostuje Dječje kazalište Dubrava sa predstavom “Bit će strašno kad porastem”

bitcestrasnokadporastem7
27.11.2023. 14:01; ; Početna / Kultura / U petak, 1. 12. u porečkom kazalištu gostuje Dječje kazalište Dubrava sa predstavom “Bit će strašno kad porastem”

Mjuzikl „Bit će strašno kad porastem“ nastao je prema mladenačkoj poeziji ugledne i nagrađivane hrvatske spisateljice Olje Savičević Ivančević.

petak, 1. 12. u 11.00

mjuzikl/dječja predstava
Dječje kazalište Dubrava

režija: Rajna Racz
dramaturgija i dramski tekst: Dina Vukelić
uloge: Marina Žužić, Lovro Rimac
skladatelj glazbe i klavirska pratnja: Marin Živković

Njezin djevojački glas autentično progovara o svijetu djece i odraslih, prvim zaljubljivanjima, strahovima, slobodi i maštanju, i to kroz okvir bajkovitog morskog ambijenta. Uz oslonac na pjesme, ovaj mjuzikl rastvara nam priču o dvoje neobičnih autsajdera, gradskoj djevojčici Olji i otočkom dječaku Valu, koji se slučajno upoznaju tijekom ljetovanja.
Još jedno naizgled uobičajeno i rutinsko ljeto na otoku pretvara se u veliku otočku avanturu tik prije odrastanja, a Olja i Val “u duetu” moraju proći kroz raznovrsne zadatke ne bi li otkrili tajnu otoka.
Dječji svijet prepun mašte i igara u posljednjem ljetu prije iskoraka u svijet odraslih postaje još fantastičniji i nadrealniji u svojoj ljepoti i melankoliji dok dvoje ne tako malih avanturista putem pokušava postaviti pitanja – upravo onakva kakva je spisateljica načela u svojoj poeziji iz djetinjstva.

 

Print Friendly, PDF & Email