NEWS

U Osnovnoj školi Poreč održana dva informativno-edukativna školska sata ”Misli na sutra”

11.10.2013. 10:45; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / U Osnovnoj školi Poreč održana dva informativno-edukativna školska sata ”Misli na sutra”
undp_01

Uoči održavanja Dječjeg tjedna, Grad Poreč-Parenzo je u suradnji sa UNDP-om, organizirao održavanje informativno-edukativnih školskih satova u trajanju od 45 minuta, pod nazivom ”Misli na sutra” za djecu trećih razreda Osnovne škole Poreč. Održane su dvije radionice na kojima je educirano stotinjak djece, a  najavljena je i skora edukacija za učenike trećih razreda svih područnih škola.

U sklopu info-edu sata ‘’Misli na sutra’’, učenicima je prikazan istoimeni 10-minutni edukativni animirani film o načinima korištenja energije, koji za cilj ima poticanje pozitivnog i odgovornog ponašanja prilikom svakodnevne uporabe iste. Sadržaj filma upućuje na promišljanje uobičajenih, svakodnevnih postupaka, te sugerira promjene u ponašanju u svakodnevnim situacijama, od isključivanja rasvjete i nepotrebno uključenih uređaja pa sve do načina korištenja transporta.
Cilj radionice je podići razinu svijesti učenika o nužnosti učinkovitog korištenja energije i održivog upravljanja resursima u svrhu zaštite okoliša. Stoga je nakon projekcije filma s učenicima održana diskusija o poukama filma i načinima uštede energije te su detaljno pojašnjene sugestije o primjeni EE mjera u kućanstvima. Radionicu je održala predstavnica UNDP-a Anja Kolacio uz pomoć Gordane Lalić, stručne suradnice Grada Poreča-Parenzo za energetsku efikasnost.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email