NEWS

U osnovnoj školi Jože Šurana Višnjan održano školsko natjecanje iz informatike

17.02.2022. 19:35; ; Početna / Novosti / Okolne općine / U osnovnoj školi Jože Šurana Višnjan održano školsko natjecanje iz informatike
2022-02-17_19h34_54
Usprkos pandemiji koronavirusa i online nastavi, 4. veljače u OŠ Jože Šurana Višnjan održano je školsko natjecanje iz informatike.
 
Najbolji informatičari OŠ Jože Šurana bili su:
5. razred : Noah Bičvić, David Dražetić, Filip Peršurić Bernobić, Marciam Trogrlić, Angelo Travan
6. razred : Viktor Zaninić
7. razred : Anja Tomičić
8. razred : Antonio Hrelja i Sergej Radivojević
 
Dok su Mentori u školi učitelji Antonio Božić, Leo Juzbašić i Enis Ramadan.
 
Ulaskom u novo, treće desetljeće, nije se promijenila želja da to ostane najatraktivnije školsko natjecanje. I dalje se nastoji unaprijediti način njegovog odvijanja kako bi se uključio što veći broj naprednih, nadarenih i sposobnih mladih natjecatelja.
 
Tri su kategorije koje testiraju različite informatičke vještine.
Kategorija Algoritmi provjerava sposobnost rješavanja složenih problema gdje je cilj napisati savršen programski kôd koji će se izvršavati što brže u programskom jeziku Python. Sudjelovao je David Dražetić u kategoriji petog razreda.
 
Za one koji ne vole složene probleme ili velike programske sustave, predviđena je kategorija Digitalne kompetencije i Osnove informatike, jer kroz nju se provjerava teoretsko znanje koje je uvijek od koristi. Iz digitalnih kompetencija sudjelovali su Noah Bičvić, Filip Peršurić Bernobić, Marciam Trogrlić, Angelo Travan, te Viktor Zaninić za uzrast šestog razreda.
 
U kategoriji Osnove Informatike sudjelovali su učenica sedmog razreda PŠ Kaštelir Anja Tomičić, te učenici osmog razreda iste škole Antonio Hrelja i Sergej Radivojević.
 
Iznimne rezultate su postigli Filip Peršurić Bernobić u kategoriji Digitalnih kompetencija za pete razrede pod mentorstvom mentora Antonia Božića i David Dražetić u kategoriji Algoritama za pete razrede pod mentorstvom mentora Enisa Ramadana, koji su pozvani na Županijsko natjecanje koje će također održati u OŠ Jože Šurana u ožujku.
Print Friendly, PDF & Email