NEWS
Best of Poreč

U osnovnoj školi Joakim Rakovac sv. Lovreč obilježen Međunarodni dan glazbe

244202639_4430737177005407_4944620190308768898_n
05.10.2021. 01:22; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / U osnovnoj školi Joakim Rakovac sv. Lovreč obilježen Međunarodni dan glazbe
Međunarodni dan glazbe, koji se pod okriljem UNESCO-a slavi 1. listopada, obilježava se i u Republici Hrvatskoj.
 
Ove su se godine obilježavanju Dana glazbe pridružili i učenici Osnovne škole Joakima Rakovca iz Svetog Lovreč te organizirali „glazbenu karavanu“ kojom su obišli svaku učionicu
pretvarajući je u koncertnu dvoranu.
Svoju su ljubav za glazbu podijelili sa svojim školskim kolegama i učiteljima koji su ih srdačno dočekali i svaku njihovu točku nagradili pljeskom odobravanja i podrške.
Naši „putujući muzikanti“ bili su pravi promotori mira i prijateljstva, suradničkog odnosa, ljepote umjetničkog doživljaja, ali i odgovornosti prema drugima jer se sve odvijalo u skladu s epidemiološkim mjerama i preporukama HZJZ i MZO.
 
Učesnici „glazbene karavane“ su učenici 4. razreda: Antonio Dujmović/klavir, Lovro Janko/truba, Karlo Sošić/harmonika, Sara Paladin/gitara, učenici 5. razreda: Laura Anić/gitara, Moreno Terlević/violina, Eva Palman/flauta i Eva Papić, učenica 1.razreda koja je podijelila s ostalima radost pjevanja.
Kroz program „glazbene karavane“ učenike je vodila učiteljica GK Lolita Njegovan.
 
Točke su pripremili njihovi učitelji iz Umjetničke škole Poreč i iz KUD-a Matka Laginje iz Svetog Lovreča.
Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani