NEWS
Ljeto u Funtani

U OKVIRU PROJEKTA „VOLIMO JADRANSKO MORE“SPORTAŠI SVIH UZRASTA ČISTILI PODMORJE I OBALNI POJAS NA PEŠKERI

JK Horizont_čišćenje obale
05.09.2016. 10:25; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / U OKVIRU PROJEKTA „VOLIMO JADRANSKO MORE“SPORTAŠI SVIH UZRASTA ČISTILI PODMORJE I OBALNI POJAS NA PEŠKERI
  • Donacijski program čišćenja plaža i podmorja, „Volimo Jadransko more“ jedan je od ključnih projekata društveno odgovornog poslovanja Valamar Rivijere
  • Projekti društveno odgovornog poslovanja provode se u svim destinacijama u kojima Valamar posluje, a u Poreču je riječ o projektima vezanima uz kulturu, sport i zaštitu okoliša
  • Valamar Riviera u programe društveno odgovornog poslovanja ulaže 2,5% svog godišnjeg prihoda

Donacijski program „Volimo Jadransko more“ provodi se unutar Valamarovog programa društveno odgovornog poslovanja „Čuvajmo prirodne ljepote i okoliš u kojem poslujemo i živimo“, s ciljem aktivnog podupiranja projekata namijenjenih zaštiti jadranske obale i mora koji podižu svijest o važnosti očuvanja morskog okoliša te doprinose očuvanju zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta i njihovih staništa.  U 2016. godini projekt „Volimo Jadransko more“ usmjeren je prvenstveno prema projektima čišćenja plaža u destinacijama u kojima Valamar posluje, u što se aktivno uključuju sportski klubovi, udruge i škole,  a ove je godine za projekt do sada izdvojeno gotovo 100.000 kuna.

U destinaciji Poreč u ovaj su projekt uključeni članovi jedriličarskog kluba „Horizont“, stariji članovi i roditelji djece natjecatelja koji su čistili obalni pojas na području uvale Peškera do zone Borik te sanirali štetu nastalu tijekom nevremena koje je ove zime poharalo navedeno područje.

Uz „Volimo Jadransko more“, u destinaciji Poreč Valamar Riviera podupire brojna kulturna i sportska događanja poput Swatch Beach Volleyball Majora, SUPer Surfers Challengea Poreč, Offshore World Challengea, četvrtu sezonu za redom pokrovitelj je kulturnog projekta Umjetnik na odmoru u Valamaru, podržava Street Art Festival, organizator je Oktoberfesta by Valamar te je inicijator i glavni pokrovitelj festivala Poreč Open Air.

„.Aktivnosti čišćenja obale i podmorja spadaju u redovne aktivnosti jedriličarskog kluba i one se provode svake godine. Poseban se naglasak daje edukaciji djece o štetnosti zagađenja mora i obale.

Područje koje je obuhvaćeno u akciji čišćenja je područje u neposrednoj blizini sjedišta kluba ,odnosno na području koje takmičari koriste za ulaz jedrilicama u more. Na istom se području održavaju zabavne i sportske aktivnosti poput Swatch Beach Voleyball, Poreč Open Air festivala, MTV festivala i jedriličarskih regata koje naš klub organizira. Grad Poreč je na navedenom području izgradio šetnicu koja povezuje Peškeru i Borik te će u ljetnim mjesecima frekvencija ljudi između grada i turističkog naselja biti velika. Zbog svega navedenog čišćenje i održavanje obalnog pojasa i neposrednog podmorja ima i širi interes“, ističe Alfredo Mendiković, predsjednik JK  „Horizont“.

Društveno odgovorno poslovanje u tvrtki Valamar Riviera sastavni je dio tradicije poslovanja u turizmu duge šest desetljeća i ukorijenjeno je u uvjerenju da je održivost poslovanja strateški cilj i ključni pokretač stvaranja nove vrijednosti. Kroz svojih osam važnih krovnih programa DOP-a Valamar se obvezao uložiti ukupno 2,5 % godišnjeg prihoda za projekte i aktivnosti unutar tih programa, a samo u 2016. godini  podržava društveno odgovorne projekte s više od 37 milijuna kuna.

Valamar PR

Print Friendly, PDF & Email