U Obrtničkom domu održana prezentacija škola i obrtničkih zanimanja

86822062_2786530588092749_6751627974438551552_o
16.02.2020. 18:48; ; Početna / Gospodarstvo / U Obrtničkom domu održana prezentacija škola i obrtničkih zanimanja

Treća u seriji prezentacija u okviru projekta “Želiš li oblikovati svoju budućnost vlastitim rukama? Budi uspješan – postani majstor!” održana je 13.2. u Obrtničkom domu u Poreču, u organizaciji Komore i Udruženja obrtnika Poreč.

Četrdesetak okupljenih učenika i roditelja pozdravio je predsjednik Komore Robert Momić, naglasivši vrijednost strukovnih zanimanja, te predsjednik Udruženja obrtnika Poreč Zoran Kalčić.

Prezentirale su se Turističko ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč (ravnateljica Vesna Baranašić), Srednja talijanska škola Rovinj (ravnateljica Ines Venier), Srednja talijanska škola Dante Alighieri Pula (ravnateljica Deborah Radolović) i Gospodarska škola Buje (profesor Milivoj Gospić).

Nakon toga, predstavili su se i uspješni porečki obrtnici; vlasnica Frizerskog salona “Valencia” iz Poreča Valencia Klarić, vlasnik Ugostiteljskog obrta “Fančita” iz Vrsara Paulo Šverko i vlasnik Stolarskog obrta “M – Interijer” iz Nove Vasi Robert Mihelko. Upoznali su učenike i roditelje sa svojim obrazovnim putem, djelatnostima i preporzukama za budućnost.

Stručna suradnica za obrazovanje Komore upoznala je nazočne sa značajkama JMO sustava obrazovanja, te s preporukama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje o deficitarnim i suficitarnim zanimanjima za Poreštinu.

Sljedeća prezentacija održat će se u ponedjeljak, 17.2. u 17 sati u Buzetu.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email