U objektima Plave lagune u Umagu ovog mjeseca brojni sportaši na pripremama

Nogometni tereni u Umagu
05.01.2023. 13:45; ; Početna / Gospodarstvo / U objektima Plave lagune u Umagu ovog mjeseca brojni sportaši na pripremama

Sa prvim danima 2023. godine započela je i poslovna godina u Plavoj Laguni. U Hotelu Garden Istra Plava Laguna već od 2.1. 2023. na pripremama se nalazi renomirani nogometni klub Osijek, trenutno treće plaslirani klub Hrvatske Nogometne Lige. U ovom hotelu će samo u toku siječnja u suradnji sa slovenskom agencijom B4 boraviti i pripremati se više od 30 klubova iz raznih sportova kao nogomet, rukomet, futsal, odbojka, gimnastika, aerobika i drugih kako profesionalnih tako i amaterskih, među kojima i renomirani klubovi poput NK Osijek, DAC Dunajska Streda, 1.FC Slovačko, FC Rukh Lviv, Budapest Honvéd FC, NK Domžale, Budafoki MTE, ND Gorica, NK Javor, FK Radnički Novi Beograd, i drugi. Također će hotel Garden Istra ugostiti futsal reprezentacije Italije, Ukrajine, Slovenije i Slovačke koje će nastupiti na jakom međunarodnom futsal turnir Umag Nations Cup.

Mario Mihić, glasnogovornik NK Osijek nam je u Hotelu Garden Istra izjavio:

„Uprava i rukovodstvo kluba stajališta su da na pripreme ove godine idemo u domaće destinacije. Prethodnim obilaskom potencijalnih odredišta dojmio nas se Umag i Istra. Odabir baš ovog hotela pokazao se je kao pun pogodak. Na svakom se koraku osjećamo ugodno i dobrodošlo. Mi ovdje nismo na odmoru nego na pripremama i u osoblju hotela nailazimo na odličnog partnera koji nas u svim segmentima boravka prati profesionalno ali i prijateljski. Na ulazu i u predvorje  hotela domaćin je postavio detalje u bojama našeg kluba koji su nam se jako svidjeli i svi smo se osjetili dobrodošlo. Također što se tiče infrastrukure vrlo smo zadovoljni, tereni su izvrsni, tako da i kod nas možemo naći sve što nude Turska ili Španjolska,  ako ne i nešto više…“

„Ulazimo u 10 godinu suradnje sa kompanijom Plava Laguna na koju smo jako ponosni i koja je svake godine veća i bolja. I u 2023. godini očekujemo brojne ekipe na sportskim kampovima, te mnogobrojne međunarodne utakmice. Dok je siječanj tradicionalno namijenjen za pripreme profesionalnih prvoligaških klubova, u veljači nastavljamo sa kampovima za omladinske selekcije i amaterske klubove gdje očekujemo više od 150 ekipa iz različitih država. Tradicionalno će šlag na torti doći u ožujku kada ćemo organizirati osmu ediciju omladinskih turnira Umag Trophy za koje već sada imamo rekordni broj prijavljenih ekipa – više od 300, a među njima također velike evropske gigante kao što su Arsenal, Barcelona, Juventus, AC Milan, Red Bull Salzburg, i višegodišnji pobjednik Crvena Zvezda. Sve to ne bi bilo moguće bez vrhunske hotelske i sportske infrastrukture koja nam je na raspolaganju u Umagu i Poreču i zbog koje možemo strateški razvijati sportski turizam u Istri,“ istaknuo je Emir Haskić, managing director agencije B4.

U Umagu Plava Laguna upravlja sa četiri nogometna igrališta, od kojih je jedan nositelj FIFA QUALITY PRO certitifikata. U ponudi Plave Lagune nalaze se i tri malonogometna terena sa umjetnom travom ispred Hotela Garden Istra Plava Laguna. Tereni sa umjetnom travom ključni su za zimski dio priprema, s obzirom da se nogometni tereni koriste već od siječnja kada je vrijeme nepredvidivo.

„Plava Laguna već punih 60 godina ugošćuje sportske goste, a sportska infrastruktura razvijala se paralelno sa smještajnom infrastrukturom od početka našeg postojanja. Posebno smo ponosni na naše nogometne terene, kako u Poreču, tako i u Umagu, od kojih dva nose i FIFA certifikate. Sportski turizam sjajan je način za produljenje turističke sezone, a za sportaše u našim destinacijama doista smo osigurali najbolje moguće uvjete, kako za treniranje, tako i za smještaj te odmor.“, naglašavaju u Plavoj Laguni.

U Zelena Resortu u Poreču Plava Laguna raspolaže s nogometnim centrom u kojem se može vježbati na četiri uređena travnata nogometna igrališta od kojih je jedan s umjetnom travom i FIFA QUALITY certifikatom. Tri igrališta imaju rasvjetu, a sva četiri udaljena su samo 300 m od dviju polivalentnih sportskih dvorana u Intersport centru te smještajnih objekata.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email