NEWS
HALF MARATON S

U nedjelju u porečkom kazalištu baletna predstava ORAŠAR

img_7307
16.12.2023. 00:06; ; Početna / Kultura / U nedjelju u porečkom kazalištu baletna predstava ORAŠAR

Orašar, originalnog naziva Щелку́нчик  (Ščelkunčik), balet u 2 čina i 3 slike, nezaobilazna je tema božićnog razdoblja najuže povezana s dječjim svijetom odrastanja, mašte i snova u najradosnijem dijelu godine, s božićnom atmosferom topline doma, zajedništva, veselja, ljubavi i darivanja.

Ova čudesna baletna bajka o djevojčici Klari, kralju miševa, čarobnjaku Drosselmeyeru, lutki Orašar i Vili šećera pronaći će svoje mjesto i u porečkom kazalištu.

Radnja baleta događa se na Badnju večer, a glavni lik djevojčica Klara dobiva lutku Orašara na poklon od svog ujaka Dosselmeyera. U Klarinom snu Orašar oživljuje i brani je od kralja miševa te ju vodi kroz snježnu šumu do Dvorca slatkiša gdje ona postaje Vila šećera. Kad se probudi, shvaća da je to bio samo jedan divan bajkoviti san. Baletna predstava Orašar koja je začarala cijeli svijet, bila je, traje i zasigurno će ostati nezaobilazna tema u kazališnim kućama diljem svijeta u adventsko i božićno doba.

  • režija, koreografija i dramaturgija: Mirna Sporiš
  • scenografija: Renée De Andrea Ladišić
  • glazba: Josip Miani – Pipi
  • izvode: Plesni centar Carlotta Grisi iz Umaga, Škola za klasični balet i suvremeni ples Vežice iz Rijeke, USB iz Poreča, odjel klasičnog baleta “Carlotta Grisi” iz Vižinade, gosti – profesionalni baletni umjetnici iz HNK Zagreb

 

Orašar u 16 sati – REZERVACIJA MJESTA – slobodan ulaz

Orašar u 18 sati – REZERVACIJA MJESTA – slobodan ulaz

Orašar u 18 sati – pomoćna sjedala – REZERVACIJA MJESTA – slobodan ulaz

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email