NEWS

U Likovnoj udruzi Poreč održana redovna skupština i otvorena izložba „Portuni-Vrata“

IMG_20220307_173405
08.03.2022. 09:55; ; Početna / Kultura / U Likovnoj udruzi Poreč održana redovna skupština i otvorena izložba „Portuni-Vrata“

Likovna udruga Poreč održala je u ponedjeljak 7.3.2022. redovnu skupštinu i pritom otvorila izložbu „Portuni-Vrata“ Likovne udruge Atelier Agata iz Novigrada.

Predsjednica Ester Diklić iznijela je kratko izvješće o radu i ostvarenim izložbama i akcijama udruge u 2021. te planovima za 2022.

Kao i sve ostale udruge u posljednje dvije godine druženje je bilo minimalno, ali su ipak ostvarene 3 skupne izložbe i jedan likovni natječaj u vlastitom prostoru, a članovi su individualno sudjelovali na raznim ex tempore likovnim  natječajima.

U listopadu je ostvarena gostujuća izložba radova „Čudesni svijet gljiva“  u galeriji prijateljske udruge Atelier Agata u Novigradu koju su posjetili i novigradski vrtići.

Ostvarena je i suradnja u projektu Kluba umirovljenika Galija povodom 100 godina rođenja Ede Murtića sudjelovanjem u predstavi i radionici  „ Gdje je Edo“ za vrtićke i osnovnoškolske grupe. Na kraju projekta postavljena je izložba radova na temu galija gdje su, osim djece sudjelovali i članovi Lup-a.

Povodom Dana žena, otvorena je izložba članova Likovne udruge Atelier Agata iz Novigrada. Budući da jedan dio članova Agate su i članovi Lupa, bila je to dobra prilika za ugostiti ovu prijateljsku udrugu. Izložba Portuni-Vrata nastala je prošle godine na završetku kratkog tečaja pod vodstvom likovne pedagoginje Suzane Bertok iz Slovenije gdje je većina autora koristila samo tri boje u izradi ovog rada. Ima tu portuna i vratiju iz cijele Istre, a originalnu virtualnu izložbu može se pogledati na linku objavljenom na FB stranicama Lup-a. Prisutne članove Lup i Atelier Agata pozdravila je i predsjednica novigradske udruge Slavica Oplanić koja je svima podijelila i grančicu mimoze.

Izložba je otvorena za građanstvo u vrijeme rada Kluba umirovljenika Galija, radnim danom i subotom od 9,00 do 12,00 sati  do kraja ovog mjeseca. Pozivaju se ljubitelji

 

E.D.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email