NEWS
VALFRESCO sredina

U Koncertnoj dvorani Umjetničke škole Poreč održan je prijem za izvrsne i nagrađene učenike

svi dobitnici zahvalnica
08.07.2022. 08:29; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / U Koncertnoj dvorani Umjetničke škole Poreč održan je prijem za izvrsne i nagrađene učenike

U Koncertnoj dvorani Umjetničke škole Poreč održan je danas prijem za izvrsne i nagrađene učenike ove ustanove, koji su zajedno s profesorima i ravnateljicom Sanjicom Sarom Radetić upriličili gradonačelnik Loris Peršurić i pročelnica gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vesna Kordić.

Mladim glazbenicima, koji su zaključili osnovnoškolsko glazbeno obrazovanje tijekom svih šest godina s prosjekom 5.00, kao i onima okrunjenima s više nagrada na raznim međunarodnim i nacionalnim natjecanjima u ovoj školskoj godini, gradonačelnik je uputio iskrene čestitke u ime Grada, te im podijelio zahvalnice.

– Drago mi je da ovom simboličnom podjelom zahvalnica i poklona možemo bar malo pokazati koliko cijenimo vaš rad. U ovih proteklih dvije, posebno izazovne  godine, tim više vaša predanost, zalaganje, i velika ljubav koju imate prema glazbi i umjetnosti zaslužuju sve pohvale. Čestitam i svim vašim mentorima i ravnateljici na trudu i zalaganju za vas. Raduju nas svi vaši uspjesi na natjecanjima o kojima nas gotovo svakodnevno obavještavate, rekao je gradonačelnik.

Učenici koji su ostvarili uspjeh 5.00 tijekom svih šest razreda osnovne glazbene škole su Antonio Hrelja, Dora Koverlica, Hana Gubić, Vito Mendica, Lukrecija Skolan i Lea Jukić. Učenice koje su ostvarile uspjeh 5.00 tijekom svih šest razreda osnovne plesne škole su Nika Hočevar, Ella Labinac i Emili Škaro. Ovi su učenici, uz zahvalnice od Grada, dobili i poklon bon od 300 kuna.

Učenice i učenici koji su na natjecanjima u protekloj školskoj godini ostvarili uspjeh na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima su Vito Ćosić, Mika Gubić, Rita Gulić, Goran Mates (glasovir), David Pršurić, Steisi Ritoša, Lucia Janko, Vito Janko, Emili Jurcan, Vito Mendica, Lena Pelaić, Leona Janko, Ellen Leporiz, Erik Petrović (harmonika), Ava Asia Kanceljak, Eva Palman (flauta), Mariana Štifanić (violina).

Zahvalnice su dobili i njihovi mentori i mentorice Ivana Katunar, Samanta Stell, Aleksandra Orbanić, Karla Šain, Paolo Peruško, Vilijana Šugar, Ana Šterpin Zagoranski, Anamarija Škara Youens, Sanja Pančevski i Anamarija Lovrečić. 

Još jednu posebnu  zahvalnicu dobio je i harmonikaš David Pršurić koji se ove godine okrunio i titulom Oskar znanja.

Ravnateljica Umjetničke škole Poreč zahvalila je Gradu što redovno prepoznaje i podržava rad Umjetničke škole Poreč, koja iz godine u godinu upisuje sve veći broj djece – sada već 320, u odnosu na nekadašnjih 100 učenika, a želja im je da u Poreču dobiju i srednju glazbenu školu, kako bi učenici mogli nastaviti svoje glazbeno obrazovanje.

Podjelu zahvalnica u ugodnoj i opuštenoj atmosferi zaključili su sami učenici prigodnim izvedbama:  band škole u sastavu Lukrecija Skolan- vokal, Nika Jurišević- klavir, Hana Gubić- violončelo, Vito Mendica- Cajon, Gabrijel Momić- udaraljke, pod vodstvom učitelja  Matije Poropata, te Gabrijel Momić koji je sve zaključio izvedbom La mula de Parenzo na harmonici.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna