NEWS

U kojoj je fazi izgradnja ili projekt Doma za starije osobe ?

25.11.2005. 00:00; ; Početna / Kultura / U kojoj je fazi izgradnja ili projekt Doma za starije osobe ?

Kako kaže gosp. Laković, izvršena je dokapitalizacija trgovačkog društva Dom Poreč, u kojeg su osnivači unijeli nekretnine, a trenutno se radi završna faza prije podnošenja zahtjeva za građevinsku dozvolu.

Riješeni su vlasnički odnosi, dakle Grad Poreč je kupio od Šumarije (Hrvatskih šuma) dio parcele koja je potrebna za izgradnju kao i dio zgrade sadašnje ljekarne s pripadajućim zemljištem, te je sve to prenijeto u temeljni kapital trgovačkog društva Dom Poreč.

Nadalje, glavni projekat je već odavno dovršen, a u završnoj fazi je ovjera ureda za prostorno planiranje i katastra na elaborat kojim se dvije katastarske čestice spajaju u jednu česticu, nakon čega ide uknjižba vlasništva. Time su dovršene sve predradnje za ishodovanje građevinske dozvole, a sve potrebne suglasnosti već su dobivene.

Gosp. Laković također je ustvrdio da bi očekivani početak izgradnje trebao biti krajem prosinca o.g., ali vjerojatnije početkom siječnja 2006. godine.

Procijenjeno je da bi građevinsko obrtnički radovi iznosio cca 15 milijuna Kuna, a da bi ukupna investicija s pripremom okoliša i predviđenom opremom iznosila 20 do 22 milijuna Kuna. Sredstva su osigurana iz kredita Zagrebačke banke na ime garancija Gradskog vijeća.

Print Friendly, PDF & Email