NEWS

Projekat Finida sa bazenom ili bez bazena ? I još malo o proračunu :)

26.11.2005. 00:00; ; Početna / Kultura / Projekat Finida sa bazenom ili bez bazena ? I još malo o proračunu :)
728DSCN0030m.jpg

Hoće li Poreč i dalje biti pravilo umjesto iznimka u Istarskoj županiji, županiji koja je najvećim dijelom orijentirana prema moru a u kojoj ne postoji niti jedan gradski bazen ? A čim se maknemo do Rijeke i gledamo do Dubrovnika, bazena ko u priči.

Iako je Grad nedavno raspisao natječaj za izradu idejnog rješenja zone Finida u kojem se traži idejni projekat za izgradnju škole, dvorane i bazena, a to je istovremeno bio i jedan od aduta predizborne kampanje, bazen je „nestao“ iz terminologije prilikom predstavljanja gradskog proračuna za 2006. godinu.

Istovremeno, zapravo malo ranije, Grad je raspisao pozivni natječaj za idejni projekat sportsko-rekreacijske zone Veli Jože u kojoj se također tražio i bazen, ali kako stvari stoje, bazen nema prioritet, jer je puno važnije u Poreču izgraditi još jedno nogometno igralište uz već postojeće te uz one u Zelenoj laguni, koji se mogu koristiti za sve vrste priprema i nogometnih škola. Čak i kad se krene u mega-projekt “staro nogmetno igralište”, nogometaši imaju alternativa koliko žele (Zelena laguna, Funtana, Vrsar, Lovreč, Tar…) dok za bazen jednostavno ne postoji nikakvo rješenje.

To da se bazen u pripremama sportaša apsolutno koristi kao jedan od vidova kondicijskih treninga, još valjda nikome nije palo na pamet !

Jedan veliki BRAVO vjećnici SDP-a koja je jasno postavila pitanje zašto Grad treba vršiti funkciju promotora destinacije kada za to postoji zakonom zadužena Turistička zajednica, i ujedno odmah dala ideju kamo sa „viškom“ od 400.000 kn. Nadamo se da će i ostali vjećnici u svojim amandmanima na proračun navesti „sitnicu“ od 400.000 Kn koja treba ići u sport porečana umjesto u dodatne promocije. Nemamo ništa protiv turističkih promocija, kampanja mora biti, ali ne iz novaca građana, kada za to postoji jasno definirana institucija turističke zajednice.

O bazenu, mogućim rješenjima i isplativosti svakako ćemo još pisati, ne bi li malo “puhnuli na dušu” svim roditeljima, a posebno vjećnicima, koji svoju djecu šalju u školu plivanja, u plivački klub, u vaterpolo.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email