VALFRESCO-S-1123
LUTRIJA T

U klubu umirovljenika Galija otvorena je izložba dječjih radova “Gdje je Edo?”

23.12.2021. 19:08; ; Početna / Kultura / U klubu umirovljenika Galija otvorena je izložba dječjih radova “Gdje je Edo?”
4

U srijedu, 22.12.2021 otvorena je u Klubu umirovljenika  Galija izložba radova pod nazivom „ Gdje je Edo?“, a povodom 100. godine rođenja Ede Murtića. 
Radovi su nastali tijekom listopada i studenog u prostorijama Galije kada su djeca nakon kratkog scenskog programa  u Galiji crtala i slikala pred galijama koje je 1967. godine u ovom prostoru ostvario baš Edo Murtić.
Sudjelovala su djeca Dječjeg vrtića Radost  1 i 2 , niži razredi Osnovne škole Poreč i Talijanske osnovne škole Bernardo Parentin Poreč. Zbog epidemiološke situacije nije bilo moguće izvesti zamišljeni projekt da umirovljenici- članovi Galije i djeca zajedno slikaju pa su umirovljenici svojih petnaestak radova odradili individualno i donijeli na izložbu.

Na otvaranju izložbe bili su  prisutni gradonačelnik grada Poreča Loris Pršurić,  učiteljice i odgojiteljice koje su s djecom provele projekt te  članovi upravnih tijela Galije. Prisutne je pozdravio predsjednik Kluba umirovljenika Galija Franc Dobrilović, a zatim su o projektu ponešto rekle izvođačice projekta Milena Peša – tajnica Kluba i idejni začetnik projekta, Helvecia Sekulić scenska izvođačica koja je osmislila projekt te Ester Diklić predsjednica Likovne udruge Poreč suradnik i izvođač u projektu.

Gradonačelnik se u svom obraćanju zahvalio Klubu umirovljenika na djelovanju i organizaciji takvih evenata koje spajaju generacije te izrazio nadu da će toga biti još.

Učiteljicama i odgojiteljicama su predani slatki paketići za djecu koja su slikala s napomenom da sa svojim roditeljima do 15. siječnja 2022 obavezno posjete izložbu koja je otvorena od 9 do 12 sati radnim danom.

 

E.D.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email