NEWS

U Kašteliru u ponedjeljak 26. rujna tradicionalno slavimo Kuzminju i feštamo

2022-09-20_00h32_35
20.09.2022. 00:33; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / U Kašteliru u ponedjeljak 26. rujna tradicionalno slavimo Kuzminju i feštamo

Stiže nam ponedjeljak 26. rujna kad se u Kašteliru tradicionalno slavi Kuzminja, blagdan Sv. Kuzme i Damjana kao zaštitnika ovog mjesta. I ove godine smo organizirali bogat program za Kuzminju u kojem će biti glazbe, zabave, natjecanja, hrane i pića, pa vas s veseljem pozivamo da nam se pridružite na proslavi.

Sve će započeti sa svetom misom i procesijom u 11 sati, a nastavit će se u 16 sati kad ćemo upriličiti otvorenje prostorija Zajednice umirovljenika. Uslijedit će nastup vokalne etno skupine “Nigrignanum” Zajednice Talijana Labinci te nastup djece iz vrtića PO “Radost” Kaštelir, dok će se ljubitelji tradicionalnih kartaških igara sa svojim vještinama moći okušati na turniru “Briškula i trešete” te kao prvu nagradu osvojiti istarski sir. Druženje i odlična zabava nastavit će se u 18 sati kad će vas svojim ritmovima na ples potaknuti “Malvazija band” u parku iza crkve. Tamo će cijelo vrijeme biti dostupna i besplatna ponuda hrane i pića.

Nadamo se da će nas priroda počastiti danom bez kiše, kako bismo mogli slaviti na otvorenom, no u slučaju da bude suprotno i da nas tog dana zadese loši vremenski uvjeti, program proslave će se održati u sali na Domu.

TZ i Općina Kaštelir-Labinci

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email