NEWS

U Galiji je otvorena izložba akvarela „Moj Dubrovnik” Bistre Baice Semen

IMG_20220919_191458
20.09.2022. 09:09; ; Početna / Kultura / U Galiji je otvorena izložba akvarela „Moj Dubrovnik” Bistre Baice Semen

U prisustvu brojnih prijatelja i ljubitelja umjetnosti, otvorena je sinoć u Galiji,  u galeriji Likovne udruge Poreč, izložba akvarela Bistre Baice Semen.
Umirovljena arhitektica, Dubrovčanka koja živi u Stuttgartu, a  koja ima stan i u Poreču, svakih nekoliko godina publiku iznenadi brojnim radovima.
Članica je Likovne udruge Poreč od 2007. godine i ovo joj je peta izložba u Poreču. Kao što je sama autorica naglasila, nakon umirovljenja posvetila  se slikanju, ljubavi iz najranijeg djetinjstva, pa već sada priprema radove za izložbe koje želi ostvariti sljedeće godine.
Njena povezanost s rodnim Dubrovnikom, iako ga ne posjećuje onoliko koliko bi htjela, osjeća se i vidi u svim radovima, isto kao što se vidi da je arhitektica po zvanju jer su arhitektonski elementi jako izraženi. Svi radovi ove izložbe odnose se na dubrovačku kulturnu baštinu i arhitekturu koje Bistra vrlo rado slika.

Svečanu atmosferu pri otvaranju izložbe upotpunila je VES Zajednice Talijana Labinci – Nigrignanum prigodnim pjesmama te članica Lup Nevija Cvitko odabranim recitacijama.

Izložba će biti otvorena do 1. listopada  2022.g, a radno vrijeme galerije je u jutarnjim satima kao klub umirovljenika od 9,00 do 12,00 , a poslije podne od 18,00 do 20,00 sati.

Pozivamo vas da posjetite ovu zanimljivu izložbu!!

E.D.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email