U Kašteliru s radom krenula nova udruga – “Mladi za sve” potiču mještane na plemenite aktivnosti i zaštitu okoliša

175095213_3929271463818650_2293521895883261345_n
17.04.2021. 11:14; ; Početna / Novosti / Okolne općine / U Kašteliru s radom krenula nova udruga – “Mladi za sve” potiču mještane na plemenite aktivnosti i zaštitu okoliša

Civilno društvo važan je i aktivan dio zajednice Općine Kaštelir-Labinci te je odnedavno bogatiji za još jednu udrugu. Riječ je o Udruzi “Mladi za sve”, osnovane u Kašteliru, koja ima nekoliko glavnih ciljeva: poticanje mladih na aktivno sudjelovanje u društvu, unapređenje znanja i vještina djece u području demokratskog građanstva, širenje volonterstva, solidarnosti i komunikacije, poticanje na organizirano i smisleno korištenje slobodnog vremena te poticanje na zaštitu okoliša i kulturne baštine.

Ovu udrugu plemenitih i važnih ciljeva osnovalo je devet mještana 31. ožujka ove godine, i na njezinom čelu je Sara Diklić. A kako bi što bolje prezentirali svoje buduće aktivnosti, članovi su za predstavljanje odabrali projekt “Ala šu”.  Riječ je o organiziranju pješačenja po Kašteliru te postavljanju kućica za ptice. Na taj način Udruga planira obilježiti Međunarodni dan tjelesne aktivnosti i Svjetski dan ptica selica.

Simbolično pješačenje ćemo upriličiti 09. svibnja, i tada ćemo na korištenje prirodi predati nekoliko personaliziranih kućica za ptice, uz druženje na našoj Vrbanovici – kažu u Udruzi dodajući i da su se prijavili i na Akademiju „Aktivni(h) u zajednici“.

 

Riječ je o programu koji provodi Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u okviru programske suradnje Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, na području pet  županija: Istarske, Primorsko-goranske, Karlovačke, Sisačko-moslavačke i Krapinsko-zagorske. U sklopu programa cilj je da predstavnici lokalnih zajednica budu informirani, educirani i motivirani da pokrenu promjene u svojim zajednicama.

Udruga “Mladi za sve” bila je vrlo aktivna već po osnutku, pa su do sada osigurali po jednu kućicu za ptice za svako dijete jasličke i vrtićkih skupina u općini te s ravnateljem vrtića dogovorili

uređivanje kućica za ptice po individualnoj želji svakog djeteta. Osigurali su sredstva za cijelu priču te materijal za svako dijete. Jednako tako, osigurali su i prigodne poklone za svu djecu u vrtiću i jaslicama, u vidu potrošnog materijala, te je djeci organiziran besplatan posjet Papago parku.

– Ono čemu težimo u budućnosti je da budemo zajednica društveno odgovornih i proaktivnih građana motiviranih za prepoznavanje potreba, problema i izazova u zajednici te osmišljavanje rješenja i njihovu implementaciju – poručuju iz Udruge “Mladi za sve”.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email