NEWS

Marko Ferenac i treći put u utrci za načelnika Vižinade

SDP Vizinada-Marko Ferenac-landscape
17.04.2021. 17:41; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Marko Ferenac i treći put u utrci za načelnika Vižinade

Marko Ferenac, aktualni načelnik Općine Vižinada, na predstojećim će se izborima treći put kandidirati za načelničku poziciju.

Poznat kao mladi načelnik sa svježim idejama i novim pristupom, Ferenac, inače kandidat SDP-a,  sa svojim je timom u proteklih osam godina Vižinadu učinio mjestom kontinuiranog razvoja i mjestom po mjeri čovjeka.

  • Povukli smo do sada dvadeset milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova, i zahvaljući tom novcu naše je mjesto doživjelo značajnu ekspanziju, najveću od svog postojanja. Pristup bespovratnim sredstvima ubuduće ćemo podići na još višu razinu, zbog čega izrađujemo novu strategiju razvoja za desetogodišnje razdoblje. Uvijek smo se vodili ciljem da naši stanovnici dobiju bolji i kvalitetniji život. Podigli smo standard življenja, radili vrijedno i pošteno, a nastavit ćemo i dalje tako jer volimo Vižinadu – kaže Marko Ferenac.

Tijekom proteklog mandata izgrađen je novi dječji vrtić u Vižinadi, s dvije vrtićke i  jednom jasličkom skupinom, u koji su djeca krenula prošle jeseni. Ujedno, znatno je obnovljena i proširena kompletna infrastruktura. Pri samom kraju je i realizacija projekta Centra za posjetitelje “Maraston”, zahvaljujući kojem će Vižinada dobiti dodatnu vrijednost i koji će produljiti turističku sezonu. Snažna pomoć i podrška svim generacijama stanovništva obilježili su oba dosadašnja mandata načelnika Ferenca. Vižinada, među ostalim, s ponosom nosi epitet “Općina prijatelj djece”, i svojim aktivnostima neprestano opravdava tu titulu.

–  Uvijek nastojimo biti pristupačni i servis našim građanima. Pokazali smo da znamo i možemo, da imamo znanja i volje, a stekli smo i golemo iskustvo koje nas vodi naprijed. Upravo zato nam treba podrška naših sugrađana da zajedno nastavimo razvijati našu općinu, uređivati naša naselja, djeci i mladima pružiti sretno i kvalitetno odrastanje, roditeljima biti podrška na tom putu, a našim starijim sugrađanima pružiti ruku i osigurati im što kvalitetniji život u našoj sredini – ističe Marko Ferenac dodajući da će naglasak njegova rada u narednom mandatu biti poticanje investicija i otvaranje radnih mjesta, kao i nastojanje da općinska vlast bude stalna potpora gospodarskom sektoru u stvaranju općine u kojoj se svima pružaju jednake mogućnosti za razvoj i uspjeh.

Oznake:
izbori2021

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email