NEWS
HALF – s

U Kašteliru Prvomajska fešta za pamćenje

DSC_0292
01.05.2022. 21:31; ; Početna / Lifestyle / Zabava / U Kašteliru Prvomajska fešta za pamćenje

Na iznenađenje mnogih, jutros se Kaštelirom orila prvomajska budnica koju su, na vlastitu, hvalevrijednu  inicijatvu,  održali bivši članovi Limene glazbe Kaštelir-Labinci. Entuzijasti su zasvirali i na početku druženja na  omiljenom  kaštelirskom  izletištu Vrbanovici .  Unatoč, ne baš obećavajućem vremenu, okupio se danas na Vrbanovici veliki broj mještana da zajedno proslavi 1.maj.        
Od najmanjih pa do najstarijih , svi su oni, osim druženja, naišli i na dobru zabavu.

Udruga Mladi za sve, Lovačka udruga Fazan, Turistička zajednica Općine Kaštelir-Labinci te Općina Kaštelir-Labinci potrudili su se da zaista svatko bude zadovoljan. Za najmanje su tu bili dvorac na napuhavanje i tobogan, a za one malo veće postavljena je mreža za igre loptom. Za sve je bio organiziran izvrstan fažol, a kasnije je i roštilj radio punom parom. Svega je bilo u izobilju, a nije falilo ni kave i kolača. Šank je radio cijelo vrijeme i tu se zaigrala čak i mora đaponese. Sve što se nudilo bilo je besplatno.

Lovačko društvo organiziralo je natjecanje u gađanju glinenih golubova te je konačni poredak bio : 1.Dragan Ružić , 2.Erik Diklić , 3.Igor Ritoša

Nažalost kada je Vrbanovica bila dupkom puna, nešto poslije 16,00 sati, veselje je prekinula kiša pa je dio mještana napustio feštu. Oni uporniji ostali su i sklonili se u zatvoreni, novoobnovljeni spomen dom gdje su se dalje družili.

Bila je to fešta za pamćenje, odlična organizacija i maksimalna angažiranost svih uključenih.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email