NEWS

U Istri krenula kampanja “Sigurnost biciklista na cestama”

Hodi ća na metra dva
07.03.2022. 09:37; ; Početna / Gospodarstvo / U Istri krenula kampanja “Sigurnost biciklista na cestama”

Istra je, kao poznata biciklistička destinacija, odlučila senzibilizirati javnost o problemu sigurnosti biciklista na cestama te tako svojom kampanjom doprinijeti smanjenju crnih statističkih brojki u kojima je svake godine evidentirano nekoliko stotina nesreća i nezgoda, te nažalost i više od 15 smrtnih ishoda godišnje, javljaju iz TZ Grada Poreča.

Kampanju “Sigurnost biciklista na cestama” su kreirali Adria Bike, poznati organizator i promotor brojnih biciklističkih utrka i drugih biciklističkih događanja, te agencija Hendrih-Feldbauer.  TZ Grada Poreča je zajedno s okolnim turističkim zajednicama Poreštine isfiniancirala cijeli projekat, koje je prijavljen i na natječaj THZa, te se na toj osnovi očekuje 80% bespovratnih sredstava.

Kampanja je trebala krenuti u 2020. godini ali se zbog COVID-a na žalost nije realizirala, no pokrenuta je nanovo ove godine i to u cijeloj Istri.

Istra zbog svoje jedinstvene zemljopisne pozicije, tipa terena, turističkih atrakcija i kvalitete usluge svake godine bilježi velik broj “biciklističkih” gostiju, posebice u predsezoni i posezoni, uglavnom iz zapadne Europe. Upravo su ti pojedinici ali  i brojni biciklistički klubovi tijekom trajanja lockdowna nastavili redovito dolaziti  u Istru.

Cilj kampanje je senzibilizirati vozače motornih vozila, prvenstveno automobila, na problem sigurnosti biciklista na cestama i osvijestiti ih da bicikliste na prometnicama zaobilaze isključivo na sigurnoj udaljenosti od 2 metra, ali isto tako i biciklistima ukazati na to da kretanje po prometnicama ima svoja ʺpravilaʺ te kako se trebaju kretati na način kojim ne ugrožavaju ni svoju, ni sigurnost ostalih sudionika u prometu.

Nositelj kampanje je Turistička zajednica Grada Poreča koja ovim potezom pokazuje visoku osviještenost i posvećenost sigurnosti svojih gostiju.

Kampanju su podržale Turistička zajednica Istarske županije te lokalne turističke zajednice s područja Poreštine – Turistička zajednica općine Funtana, Turistička zajednica općine Tar-Vabriga, Turistička zajednica općine Kaštelir-Labinci i Turistička zajednica općine Vižinada, kao i dvije najveće hotelske grupacije s područja Poreča – Valamar Riviera d.d. i Plava Laguna d.d.

 

P.I.

 

 

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email